comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Peste 100 de intervenții ale polițiștilor, în acest sfârșit de săptămână

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/02/2018 | Lege si Ordine

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate aproape 600 de sancţiuni contravenţionale pentru ilegalitățile depistate în urma acțiunilor și intervențiilor și au fost constatate peste 50 de infracțiuni.

În perioada 16 – 18 februarie a.c., aproape 200 de poliţişti au acționat, zilnic, pe raza județului, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 27 de acțiuni și s-a intervenit la 116 de evenimente, dintre care 97 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților, au fost constatate 53 de infracţiuni, dintre care 6 au fost constatate în flagrant delict.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 594 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 200.000 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române.

Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind reținute 28 de permise de conducere și au fost retrase 17 de certificate de înmatriculare.

Activităţile au fost desfăşurate împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Exemplificăm:

Poliţiştii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, au acționat, în acest sfârșit de săptămână, pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate.

Astfel, poliţiştii au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Lugoj, pe numele unui bărbat de 38 de ani, din localitatea Movilița.

Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Slobozia şi are de executat pedeapsa privativă de libertate de 10 luni, pentru comiterea infracţiunii conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

* * *

Un bărbat de 45 de ani, din comuna Ion Roată, este cercetat de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunii de portul fără drept de obiecte periculoase, după ce a fost depistat în timp ce avea asupra sa un cuţit în incinta unei societăți comerciale.

Cuţitul pe care bărbatul îl purta asupra sa a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor de către poliţişti.

* * *

Polițiștii au depistat doi bărbați de 30 și 49 de ani, din județul Călărași și localitatea Sfântu Gheporghe, în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, deși aveau acest drept suspendat.

* * *

Un tânăr de 18 de ani, din Andrășești, a fost depistat de polițiștii rutieri în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, deși a consumat anterior băuturi alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest Drager a rezultat valoarea de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acesta fiind transportat la cea mai apropiată unitate spitalicească, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

De asemena, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că cel în cauză nu poseda permis de conducere.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosar penal.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA