comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Peste 1 tonă de pește și peste 5 km de plase monofilament confiscate de polițiști

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
09/04/2019 | Lege si Ordine

Peste 1 tonă de pește și peste 5 km. de plase monofilament confiscate de polițiști urmare a acțiunilor derulate pentru apărarea patrimoniului piscicol şi combaterea faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal, pe raza județului.

 Scopul acţiunilor este acela de apărare a patrimoniului piscicol şi a integrităţii acestuia, combaterea faptelor ilegale asociate cu pescuitul ilegal, circulaţia, colectarea, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea produselor piscicole, precum şi asigurarea unor condiţii de piaţă corecte, atât prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită cât şi protejarea mediului înconjurător.

Astfel, în perioada 01 – 07 aprilie a.c., polițiștii ialomițeni au constatat 15 infracțiuni prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, în cadrul dosarelor penale întocmite fiind cercetate 19 persoane.

De asemenea, s-au confiscat aproape 1.300 de kg. de pește, din diferite specii (scrumbie, șalău, fitofag, crap, caras, etc.) pentru care persoanele cercetate nu au putut prezenta documente de proveniență sau autorizații de pescuit comercial și o ambarcațiune tip lotcă.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

 IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA