comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Pesta porcină – monitorizare trafic rutier

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/12/2018 | Lege si Ordine

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației că, în data de 06.12.2018, au fost efectuate, împreună cu echipaje ale I.P.J. Ialomița, activități specifice de monitorizare a traficului rutier, cu accent pe monitorizarea circulației animalelor și a produselor de origine animală.

Acțiunile s-au desfășurat în zona localității Sinești (orele 05,00 – 06,30) și zona cartierului Buliga al municipiului Fetești (orele 7,00 – 8,30).

În urma verificării mijloacelor de transport a fost identificată, în zona localității Sinești, o persoană ce transporta patru carcase porcine, cu origine declarativă localitatea Coșereni, produse ce urmau a fi transportate în București. Pentru produsele transportate proprietarul nu a putut face dovada provenienței acestora.

Transportatorul a fost sancționat conform H.G. 984/2005, cu modificările ulterioare, cu amendă în valoare de 720 lei, dispunându-se totodată confiscarea întregii cantități de carcasă de porc și organe de porc (500 kg) identificate în timpul controlului și dirijarea acestora către o unitate autorizată sanitar-veterinar pentru distrugere prin incinerare.