15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Ziarul Obiectiv Ialomita > Lege si Ordine > Ialomița: Percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu țigări, băuturi alcoolice și produse alimentare https://wp.me/p49Kdo-eNd

Ialomița: Percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu țigări, băuturi alcoolice și produse alimentare

 Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomița au efectuat 7 percheziții domiciliare, în urma cărora au indisponibilizat peste 4300 de țigarete, 25 litri de băuturi alcoolice fără banderole fiscale și produse alimentare fără documente de proveniență.

 La data de 7 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Ialomița au efectuat 7 percheziții domiciliare, 3 pe raza judeţului Ialomiţa și 4 pe raza județului Prahova, în cauză efectuându-se cercetări în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă, coordonat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioda august 2019 – februarie a.c., mai multe persoane ar fi achiziționat țigarete provenite din contrabandă de pe raza județelor Călărași și Prahova, pe care ulterior le comercializează către persoane fizice pe raza municipiului Urziceni și a comunelor limitrofe.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, 3.520 de țigarete purtând banderole fiscale emise de autoritățile Republicii Moldova și 800 de țigarete ce aveau aplicate banderole fiscale emise de autoritățile române, neputând fi justificată proveniența acestora.

De asemenea într-una dintre locațiile percheziționate funcționa un local tip bar în incinta căruia a fost identificată cantitatea de 25 litri de băuturi alcoolice fără banderole fiscale și produse alimentare în valoare de 1.073 lei fără documente de proveniență, motiv pentru care s-a procedat la confiscarea acestora și aplicarea unei sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 lei.

Cercetările sunt continuate de polițiști pentru documentarea întregii activități infracționale a persoanelor în cauză.

Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!