comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Percheziții la persoane bănuite că organizau ilegal partide de vânătoare

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/03/2016 | Lege si Ordine

În această dimineață, poliţiştii de la arme, explozivi și substanțe periculoase din cadrul Poliţiei Române efectuează 7 percheziții şi 4 controale în municipiul Bucureşti şi în 4 judeţe, printre care și Ialomița, la persoane şi firme bănuite de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor și munițiilor. / 5 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

La data de 24 martie a.c., poliţiştii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 7 percheziții şi 4 controale la persoane fizice şi juridice din municipiul Bucureşti şi din judeţele Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov şi Tulcea.

mascatiActivităţile se desfăşoară în trei dosare penale în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor și munițiilor, sub coordonarea parchetelor de pe lângă judecătoriile Cornetu şi Giurgiu.

Sunt vizate persoane care ar fi organizat ilegal partide de vânătoare în România, punând la dispoziţia participanților arme şi muniţii letale, închiriate în baza unor documente nelegale ori deţinute fără autorizaţie.

Poliţiştii vor pune în aplicare 5 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Mai multe articole de la obiectiv.net: