comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Percheziții la membrii unei grupări specializate în cămătărie și șantaj

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
31/03/2015 | Lege si Ordine

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa efectuează 10 percheziţii la sedii de societăţi comerciale şi la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializate în şantaj şi cămătărie. De asemenea, vor fi puse în executare şi cinci mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea de infracţiuni.

Astăzi, 31 martie a.c., peste 70 de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, efectuează 10  percheziţii, pe raza municipiilor Slobozia şi Bucureşti, la sedii ale unor societăţi comerciale şi la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializate în şantaj, cămătărie.

Totodată, sunt puse în executare cinci mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri la sediul I.P.J. Ialomiţa.

La activităţi participă şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Membrii grupării sunt bănuiţi că ar fi împrumutat sume de bani importante cu o dobândă mare mai multor persoane.

Astfel, în cazul în care membrii grupului infracţional nu obţineau sumele de bani rezultate din împrumutul propriu zis şi dobânda stabilită ar fi procedat la inducerea unei stări de temere victimelor prin ameninţarea cu acte de violenţă împotriva lor sau a persoanelor apropiate.

Persoanele împrumutate de membrii grupului infracţional organizat erau, de regulă, administratori ai unor societăţi comerciale care deţin în patrimoniu bunuri imobile sau mobile ce reprezintă o garanţie pentru recuperarea sumelor de bani împrumutate şi a dobânzilor.