comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Percheziții la locuințele membrilor unui grup infracţional specializat în contrabandă cu ţigări

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/12/2014 | Lege si Ordine

Astăzi, 8 decembrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. –S.T. Galaţi, au efectuat 27 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Ialomiţa, Galaţi, Constanţa şi Brăila, pentru depistarea unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete.

220.000 de țigarete de contrabandă au fost descoperite de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Galaţi și procurorii D.I.I.C.O.T., în urma a 27 de percheziții efectuate la locuințele membrilor unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigări.

Astăzi, 8 decembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. –S.T. Galaţi, au efectuat 27 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Galaţi, Constanţa, Ialomiţa şi Brăila, pentru depistarea unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete. De asemenea, a fost percheziţionată o navă (barjă cu împingător), sub pavilion ucrainean, ce a fost oprită pe Dunăre, în dreptul municipiului Brăila.

La acţiune au participat și poliţişti din structurile de crimă organizată de pe raza judeţelor Constanţa, Ialomiţa şi Brăila, precum şi jandarmi.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 100.000 de ţigarete, descoperite pe navă şi 120.000 de ţigarete de la locuinţele percheziţionate.

Din cercetări a reieșit că mai multe persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat, specializat în introducerea în România  prin punctele de trecere ale frontierei de stat şi prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal a peste 45.000 de pachete de ţigarete, care ulterior ar fi fost comercializate în mai multe judeţe.

Ţigaretele ar fi fost introduse ilegal în ţară, din Ucraina, prin intermediul convoaielor de barje care tranzitau România, pe Dunăre, către Serbia.

25 de persoane au fost conduse la audieri.

Patru dintre acestea (1 cetăţean ucrainean şi 3 cetăţeni români) au fost reţinute pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă calificată cu ţigarete, în formă continuată.

Persoanele reținute urmează să fie prezentate magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

Documentarea activității grupării s-a realizat cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. și al S.R.I..