comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Percheziții la evazioniști

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
18/02/2015 | Locale Ialomita

Poliţiştii ialomiţeni efectuează azi 21 de percheziţii, pe raza judeţelor Ialomiţa, Ilfov, Dolj şi în municipiul Bucureşti, la sediile unor societăţi comerciale şi locuinţele a 7 persoane, bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii.

La data de 18 februarie a.c., poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Investigaţii Criminale, Ordine Publică, Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa desfăşoară o acţiune care vizează probarea activităţii infracţionale a 7 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni economice.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi folosirea, cu rea credinţa a bunurilor sau a creditului de care se bucura societatea intr-un scop contrar intereselor acesteia, sau in folosul lui propriu, ori pentru a favoriza o alta societate in care are interese direct sau indirect.

În cauză se efectuează cercetări faţă de mai mulţi suspecţi, administratori de fapt şi de drept ai unor societăţi comerciale care în perioada aprilie – octombrie 2014 au creat un circuit  evazionist prin folosirea de societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă,  prin care au prejudiciat bugetul de stat cu suma de aproximativ  11.200.000 lei şi  au transferat prin conturile bancare, în scopul ascunderii provenienţei ilicite suma totală de aproximativ 22.200.000 lei, obţinută din săvârşirea de infracţiuni.

În cauză au fost emise mandate de aducere pentru mai multe persoane, acestea urmând a fi conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa în vederea audierii.

Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa şi  Serviciul Român de Informaţii.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița, PT Ialomița