comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Percheziții la 5 polițiști cercetați pentru corupție

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
15/03/2018 | Lege si Ordine

Percheziții la domiciliile mai multor polițiști cercetați pentru fapte de corupție

La data de 15.03.2018, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciului Județean Anticorupție (S.J.A.) Ialomița, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, au procedat la efectuarea a 5 percheziții domiciliare pe raza județelor Ialomița și Constanța și au pus în executare un număr de 5 mandate de aducere, emise pe numele a cinci suspecți, agenți de poliție în cadrul I.G.P.R. – Brigada Autostrăzi și Misiuni Speciale, cercetați pentru săvârșirea  infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu și fals material în înscrisuri oficiale.

În fapt, în perioada iulie – august 2017, în timp ce suspecții  se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, de supraveghere și control al traficului rutier pe Autostrada A2, au pretins și primit sume de bani sau bunuri de la mai mulți conducători auto, pentru a nu proceda la sancționarea contravențională.

De asemenea, au existat mai multe situații în care unii dintre agenții de poliție care au constatat abateri la regimul circulației pe drumurile publice, nu au aplicat sancțiuni contravenționale. Din probatoriul administrat a rezultat că doi agenți de poliție au întocmit și semnat în fals, în locul contravenientului, un proces-verbal de contravenție.

Cauza penală a fost inițiată ca urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor de poliție judiciară din cadrul D.G.A. – S.J.A. Ialomița, iar perchezițiile domiciliare au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Ialomița și Constanța.

UPDATE: Ialomița: Trei polițiști au fost reținuți iar unul este sub control judiciar