comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Percheziții domiciliare la persoane bănuite de furturi

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/08/2015 | Lege si Ordine

Poliţiştii din Ialomiţa au efectuat 4 percheziţii domiciliare, pe raza comunelor Borăneşti şi Roşiori, la persoane bănuite că ar fi comis mai multe furturi. O persoană a fost reţinută.

La data de 13 august a.c., poliţiştii Secţiei Rurale Coşereni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni, au efectuat 4 percheziţii domiciliare, pe raza localităţilor Borăneşti şi Roşiori, pentru destructurarea unui grup specializat în furturi.

Din cercetări a reieşit că, în perioada iunie – iulie 2015, persoanele bănuite ar fi comis mai multe infracţiuni de furt calificat din locuinţe şi anexe ale acestora, situate pe raza localităţilor Borăneşti, Drăgoeşti şi Dridu.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor unelte electrice, unelte agricole şi telefoane mobile susceptibile a proveni din furturi.

Un bărbat de 23 de ani, din comuna Borăneşti a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al inspectoratului, urmând ca astăzi, 14 august a.c., să fie prezentat procurorilor cu propunere de arestare preventivă.

Extinzând cercetările, poliţiştii au stabilit că bărbatul în cauză, la data de 1 august a.c., ar fi provocat un accident de circulaţie pe raza comunei Ilfov. Acesta ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare a unui autoturism, în timp ce încerca să se sustragă unui control în trafic efectuat de poliţiştii rutieri. A ieşit în decor şi a plonjat într-un râu, sustrăgându-se ulterior cercetărilor.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cercetările continuă în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.