comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Pe parcursul weekend-ului, polițiștii au intervenit la 303 de evenimente

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
25/08/2020 | Lege si Ordine

Pe parcursul weekend-ului, polițiștii ialomițeni au intervenit la 303 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112, au constatat 42 de infracțiuni și au aplicat peste 660 de sancţiuni contravenţionale.

În perioada 21 – 23 august a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au acționat, pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Astfel, pe parcursul week-end-ului, polițiștii au intervenit la 303 evenimente, dintre care 183 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Totodată, au fost constatate 42 infracțiuni.

În urma activităților desfășurate în teren, polițiștii au aplicat 669 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 288.000 de lei.

Pentru abaterile de la normele rutiere au fost reținute 29 de permise de conducere și au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.

Polițiștii sunt zilnic la datorie pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetăţenilor. Recomandăm tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

Polițiștii ialomițeni au emis sâmbătă un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat de 45 de ani, care și-ar fi lovit tatăl.         

La data de 22 august a.c., în jurul orei 18:00, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia, au fost sesizați prin apel 112 de un bărbat de 71 de ani din comuna Ograda, cu privire la faptul că a fost lovit de fiul său.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că cei doi bărbați, tată și fiu, au domiciliul comun în localitatea Ograda, iar în cursul după amiezii ar fi izbucnit un conflict spontan, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și al unor datorii.

S-a procedat la întocmirea formularului pentru evaluarea riscului iminent asupra vieții și integrității victimei, reieșind faptul că se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

Bărbatul de 45 de ani a fost evacuat din locuință, în cauză fiind  întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „violență în familie”.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA