15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Ziarul Obiectiv Ialomita > Locale Ialomita > Ialomița: Patru primării sancționate de Autoritatea Electorală Permanentă https://wp.me/p49Kdo-5Ls
livrari la domiciliulivrari la domiciliu

Ialomița: Patru primării sancționate de Autoritatea Electorală Permanentă

În urma controalelor efectuate la primăriile din judeţul Ialomiţa, Filiala București-Ilfov a Autorității Electorale Permanente (care are arondate judeţele Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa şi municipiul Bucureşti) a aplicat 6 amenzi pentru neefectuarea operaţiunilor de radiere a unor persoane decedate din Registrul electoral în termenul prevăzut de lege:

Primăria comunei Sălcioara2 amenzi de câte 1000 lei
Primăria comunei DrăgoeștiAmendă 1000 lei
Primăria comunei Valea MăcrișuluiAmendă 1000 lei
Primăria comunei Săveni2 amenzi de câte 1000 lei

Acțiunile de îndrumare și control electoral au ca principale obiective:

  • verificarea efectuării operaţiunilor specifice în Registrul electoral, conform prevederilor legale;
  • verificarea autorizării de către primari, prin dispoziţie, a persoanelor care efectuează astfel de operaţiuni;
  • verificarea modului de întocmire, actualizare şi păstrare a listelor electorale;
  • verificarea modului de păstrare şi recuperare a materialelor de logistică electorală (urne, cabine de vot etc.); obţinerea de informaţii privind integritatea lor şi materialele din care acestea sunt confecţionate;
  • acordarea de asistenţă şi îndrumare persoanelor desemnate de primari să efectueze operaţiuni în Registrul electoral, precum şi a celor cu atribuţii în materie electorală;
  • obţinerea de informaţii cu privire la principalele probleme întâmpinate la organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European din 25 mai 2014.

Autoritatea Electorală Permanentă va continua să efectueze astfel de controale pentru a pregăti cadrul potrivit desfășurării alegerilor prezidențiale din acest an.

Comunicat de presă & foto: Autoritatea Electorală Permanentă

Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!