comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Patru accidente rutiere, trei persoane decedate și șase rănite, în ultimul weekend

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/06/2016 | Infotrafic

În acest weekend, pe şoselele ialomiţene s-au produs patru accidente rutiere, soldate cu decesul a trei persoane şi vătămarea corporală a altor şase.

În acest sfârşit de săptămână, 03 – 05 iunie, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 343  sancţiuni contravenţionale aplicate, un certificat de înmatriculare retras şi 35 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 182 conducători auto, 26 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 145.000 lei.

Accidente rutiere Ialomița

În acest sfârşit de săptămână, pe şoselele ialomiţene s-au produs patru accidente rutiere, soldate cu decesul a trei persoane şi vătămarea corporală a altor şase.

Accident mortal Urziceni: Primul dintre acestea s-a produs vineri, 03 iunie a.c., pe Drumul Naţional 2, în apropiere de municipiul Urziceni şi s-a soldat cu decesul a trei persoane şi vătămarea corporală a altor două.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit că în timp ce un bărbat de 66 de ani, din judeţul Buzău, conducea un autoturism din direcţia Bucureşti către Urziceni, se pare că pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a pătruns pe contrasens, intrând în impact cu un alt autoturism, condus regulamentar de un bărbat de 40 de ani, din muncipiul Urziceni.

Din accident a rezultat decesul conducătorului auto de 40 de ani, al unei femei de 31 de ani, din municipiul Urziceni, pasageră a autoturismului condus de acesta, dar şi decesul unei femei de 61 de ani, din municipiul Buzău, pasageră a primului autoturism, toţi fiind transportaţi la unităţi medicale, în vederea efectuării necropsiei.

Totodată, din accident a rezultat vătămarea corporală a primului conducător auto, bărbatul de 66 de ani, dar şi a unei minore de 3 ani, pasageră a celui de-al doilea autoturism, care au fost transportaţi la cea mai apropiată unitate spitalicească, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

FOTO și mai multe detalii aici:

Accident mortal la Urziceni. Două persoane și-au pierdut viața, alte trei rănite grav

* * *

Accident Urziceni: Sâmbătă, 04 iunie a.c., tot pe Drmul Naţional 2, în afara municipiului Urziceni, s-a petrecut cel de-al doilea accident de circulaţie, soldat cu vătămarea corporală a două persoane.

În timp ce un bărbat de 52 de ani, din municipiul Bucureşti, conducea un autoturism din direcţia Bucureşti către Buzău, nu a acordat prioritate de trecere şi a acroşat un alt autoturism, condus regulamentar din direcţia Ploieşti către Urziceni, de către un bărbat de 45 de ani, din comuna Jilavele.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a primului conducător auto, dar şi a unui bărbat de 46 de ani, din comuna Jilavele, pasager al celui de-al doilea autoturism, aceştia fiind transportaţi la cea mai apropiată unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Ambii conducători auto au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind negative.

 * * *

Accident Sinești: Cel de-al treilea accident rutier s-a produs duminică, 05 iunie a.c., în localitatea Sineşti, acesta fiind soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că, în timp ce o femeie de 27 de ani, din judeţul Ilfov, conducea un autoturism pe raza localităţii Sineşti, a acroşat un pieton, o minoră de 7 ani, care se angajase în traversarea străzii printr-un loc nepermis şi fără să se asigure.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a minorei, aceasta fiind transportă la o unitate medicală de pre raza municipiului Bucureşti, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătoarea auto a fost testată alcoolscop, rezultatul fiind negativ.

* * * 

Accident Țăndărei: Tot duminică, 05 iunie a.c., în localitatea Ţăndărei, s-a produs şi ultimul accident rutier, acesta fiind soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

În timp ce un tânăr de 21 ani, din oraşul Ţăndărei, conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a unei tinere de 18 ani, din localitatea Colelia, pasageră a autoturismului în cauză, care a fost transportată la cea mai apropiată unitate medicală, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Totodată, conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul indicat fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosar penal.

Cercetaţi de poliţiştii rutieri pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

Poliţiştii rutieri au depistat pe şoselele judeţului doi conducători auto, un bărbat de 38 de ani din localitatea Amara, dar şi un cetăţean bulgar de 53 de ani, care conduceau autoturisme pe drumurile publice, deşi au consumat anterior băuturi alcoolice.

Conducătorii auto au fost testaţi alcoolscop, rezultatele indicate fiind de 0,87 şi 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, aceştia fiind ulterior transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiilor.

În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosar penal.

Comunicat de presă IPJ Ialomița