comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Oyl Company Holding AG va deszăpezi drumurile naționale din județ

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/11/2013 | Locale Ialomita

deszapezire IalomitaOyl  Company Holding AG din Slobozia este singurul prestator care va efectua deszăpezirea pe drumurile naționale din județul Ialomița, fiind semnat și contractul în acest sens.

CNADNR a făcut publică  vineri, 22 noiembrie, lista cu responsabilii cu deszăpezirea pe autostrăzi, variante ocolitoare, drumuri naționale, dar și numele prestatorilor.

Pe cele mai multe sectoare de drumuri naționale care tranzitează județul Ialomița, cum ar fi DN2A, DN21, DN21A, DN2C, DN3A, DN3B, varianta C3 A Fetești, prestatorul este Oyl  Company Holding AG din Slobozia.

Societatea Comercială reprezentată de Corneliu Dragomir a luat ființă în anul 2006, iar de atunci și până în prezent și-a adaptat obiectul de activitate la tot felul de activități.

Compania este axată pe construcții civile și industriale, construcția de drumuri, fabricarea de betoane, borduri, mixturi asfaltice, pavele, dale etc, iar începând cu luna noiembrie 2013 a adăugat la obiectul de activitate fabricarea și comercializarea produselor ecologice pentru deszăpezire – Clorură de calciu tehnică sub formă solidă și lichidă.

videoconferinta pregatiri de iarna

Pentru că vorbim despre deszăpezire, adăugăm faptul că în după amiaza zilei de vineri, autoritățile centrale au susținut o videoconferință în cadrul căreia ministrul de interne, Radu Stroe, a cerut tuturor membrilor comitetelor pentru situații de urgență să „intre în dispozitiv”, să fie pregătiți pentru schimbările climatice care vor fi în următoarea perioadă, fiind anunțate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

“Trebuie să fim pregătiţi cu materiale antiderapante, cu utilaje, în speță în zonele de munte şi de deal, dar şi pe drumurile naţionale şi pe autostrăzi”, a spus ministrul Radu Stroe şefilor structurilor Ministerului Afacerilor Interne și membrilor Comitetelor pentru Situaţii de Urgenţă.

Deși în următoarele două săptămâni nu par a fi probleme ieșite din comun, totuși, pentru că se anunță precipitații sub formă de ninsoare, trebuiau activate comandamentele pentru situații de urgență.

“Dacă în urmă cu ceva timp spuneam că începând cu 20 noiembrie vor fi îndeplinite condițiile de precipitații sub formă de zăpadă, iată că de luni, 25 noiembrie, chiar vor fi îndeplinite aceste condiții. În cursul zilei de luni, în vestul, centrul şi în nordul ţării precipitaţiile sub formă de ploaie se vor transforma în zăpadă, mai ales la munte, iar luni seară va începe să ningă şi în Oltenia, marţi în partea de sud vom avea precipitații sub formă de zăpadă şi de asemenea miercuri. În cursul zilei de duminică, 24 noiembrie, ANM va emite o informare privind evoluția meteo în aceste zile, și nu excludem posibilitatea ca luni să emitem o atenționare de cod galben de zăpadă pentru zona de nord, centru și vest, iar marți și miercuri pentru zona de sud. Dar vom vedea. Temperaturile începând de luni vor scădea la minus 3 – minus 5 grade la București”, spunea directorul ANM, Ion Sandu.

De asemenea, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a solicitat ca în toate judeţele să fie pregătite maşinile pentru transportul bolnavilor care au nevoie de dializă şi a gravidelor din zonele în care se aşteaptă să se blocheze circulaţia din cauza vremii nefavorabile.

„Trebuie proceduri foarte clare cu firmele care transportă dializați, pentru evacuarea acestora din timp și, de asemenea, trebuie rezolvată problema locului de cazare a acestora până când pot să se întoarcă acasă în cazul în care vor rămână în afara zonei de domiciliu”, a adăugat  secretarul de stat.

Ulterior, prefecții fiecărui județ au prezentat stadiul asigurării cantităților de materiale antiderapante și al finalizării operațiunilor de contractare a serviciilor de deszăpezire cu societățile prestatoare.

În ceea ce privește județul Ialomița, prefectul Gigi Petre a precizat faptul că au fost încheiate contracte atât la nivelul drumurilor naționale, cât și la nivelul drumurilor județene și sunt asigurate stocurile de materiale antiderapante și utilajele de intervenție necesare sezonului rece.

Pentru menținerea stării de viabilitate a rețelei de drumuri naționale, județene, comunale și străzi, în conformitate cu prevederile Programului comun de măsuri IGPR – CNADNR, la nivelul județului Ialomița a fost încheiat un plan de acțiune privind stabilirea măsurilor pentru fiecare structură în parte, pentru sezonul de iarnă 2013-2014, instruirea factorilor de decizie cu privire la modul de comunicare a situației climaterice și viabilitatea drumurilor de pe raza de competență. Instruirile au fost demarate de către Instituția Prefectului și organizate de Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița, constând în șase întruniri zonale cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniu, ultima fiind programată pe data de 28 noiembrie.

În final, prefectul a solicitat Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România suplimentarea numărului de parazăpezi, pe o lungime de 1,5 kilometri, pentru Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța. Reprezentanții C.N.A.D.N.R. au confirmat aprobarea solicitării.