comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Olimpiada județeană de arte plastice, istoria artelor și arhitectură 2018

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
15/05/2018 | Evenimente

Luni, 14 mai, la Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia, a avut loc vernisajul unei expoziții speciale. Mai precis, lucrările premiate la Olimpiada județeană de arte plastice, istoria artelor și arhitectură 2018, ediția a III-a, au fost prezentate privitorilor, iar autorii premiați.

Este vorba despre un concurs care s-a desfășurat pe parcursul mai multor luni, la Liceul de Arte „Ionel Perlea” din Slobozia, participanții fiind elevi de la clasele a V-a până la a XII-a.

Expoziția reprezintă într-o oarecare măsură potențialul județului Ialomița în acest domeniu, al artelor vizuale, având în vedere că ialomițenii au obținut mereu performanță la nivel național.

La acest concurs au participat sute de elevi din județ, care s-au remarcat prin talent și exprimarea frumosului în diverse forme, prin compoziții și studii de grafică, pictură, arte decorative și arhitectură.

Această olimpiadă dă posibilitatea elevilor dotați, cu aptitudini în aceste domenii vizuale, să-și găsească drumul, printr-un parcurs profesional în cadrul Liceului de Arte „Ionel Perlea” din Slobozia, liceu care, an de an, în cadrul Olimpiadei Naționale, se regăsește în prima parte a ierarhiei competiționale, concurând cu alte licee de specialitate, cu tradiții de zeci de ani. Ar fi bine dacă am putea să înțelegem, și nu e nici acum prea târziu, că ora de arte vizuale și abilități practice din învățământul primar, până la cel liceal, este bine să fie respectată, chiar și atunci când este predată de profesori de alte specialități, de învățători sau de profesori necalificați. Beneficiile creării unei atmosfere de libertate în exprimarea ideilor, a gândurilor și a concretizării lor pe o suprafață plastică sau în spațiu se vor materializa în construirea caracterelor și a personalității tinerilor, care trebuie să se adapteze rapid la o societate tot mai mobilă și dinamică”, preciza Gheorghe Petre, managerul Muzeului Național al Agriculturii.

Această olimpiadă oferă ocazia identificării elevilor cu aptitudini vizuale și dezvoltării gândirii creative.

A trecut cu bine ziua de foc, ziua olimpiadei, cu emoții, tensiune, încercări pentru toți cei implicați în această olimpiadă județeană: elevi, profesori, comisie, organizatori. În calitate de inspector școlar, specialitatea Arte, consider că această olimpiadă județeană a fost o mare provocare, încercare, responsabilitate pentru toți profesorii Liceului de Arte „Ionel Perlea” Slobozia. Felicit toți participanții la această ediție, precum și profesorii coordonatori ai acestor tineri minunați și talentați”, a declarat și profesorul Marcela Smeianu, inspector școlar.

Lucrările elevilor din județ și din liceul nostru demonstrează că autorii sunt posesorii unor solide cunoștințe de artă, permițându-le să redea în voie impresiile, meditațiile, idealurile, nostalgiile, trecând ușor în teritoriul fantasticului, demonstrând că artistul stăpânește arta conceperii și a exprimării unui mesaj”, a transmis și directorul Liceului de Arte „Ionel Perlea”, Petre George Cătălin.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Ialomița, Muzeul Național al Agriculturii, Inspectoratul Școlar Județean Ialomița și Liceul de Arte „Ionel Perlea”.