comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: O familie reclamă că le-a fost bruscat copilul la spitalul din Slobozia. Conducerea răspunde acuzațiilor.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/10/2019 | Locale Ialomita

Anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Slobozia, după ce un medic pediatru a fost reclamat la poliție că, în timpul unui consult, a bruscat un copil în vârstă de 6 ani.

Părinții copilului au sesizat prin 112 comportamentul medicului, abuziv în opinia lor, astfel că polițiștii au deschis un dosar penal în cauză.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomiţa, subinspectorul Ludmila Dascălu, citat de news.ro, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a reclamat că un medic de la pediatrie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia ar fi avut un comportament neadecvat faţă de fiica sa.

„Un bărbat din Slobozia a sesizat prin 112 că fiica sa ar fi fost bruscată de un medic. În urma cercetărilor poliţiştii au stabilit că bărbatul şi concubina lui şi-au dus fiica la spital pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale. Părinţii au reclamat că, în timpul consultului medical, medicul ar fi avut un comportament abuziv. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă şi continuă cercetările”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa, Ludmila Dascălu.

„Cooperarea cu copilul a fost dificilă, mama a fost refractară, comenta nejustificat”

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Slobozia, Mariana Iancu, a făcut câteva precizări cu privire la acest incident care aduce unitatea spitalicească, din nou, într-o lumină nefavorabilă.

„În data de 18 octombrie 2019, un copil în vârstă de 6 ani se prezintă cu mama la UPU Pediatrie pentru vărsături alimentare și dureri abdominale. Copilul este examinat la ora 21.00 de către medicul specialist de gardă, dr. Andrei Ana Maria. În timpul efectuării consultului de specialitate, cooperarea cu copilul a fost dificilă, iar în acest context nu s-a putut beneficia de ajutorul mamei, care pe tot parcursul examinării a fost refractară, comentând nejustificat și neargumentat elementele consultului medical. Se recomandă internarea, starea clinică a copilului necesitând introducerea tratamentului injectabil. Mama refuză recomandarea de internare argumentată medical, insultă medicul și pleacă din spital. În data de 19 octombrie 2019, se reîntoarce cu copilul la spital, fiind internată în secția Pediatrie, unde se află și în prezent”, se precizează într-un comunicat remis presei luni, 21 octombrie.