livrari la domiciliu apa de masa la domiciliu slobozia

Ialomița: O altercație între doi medici din Spitalul Județean de Urgență, făcută publică în Consiliul Județean

Un nou scandal apărut recent pune Spitalul Județean de Urgență din Slobozia într-o lumină mai mult decât proastă. O altercație între medici, care s-a lăsat cu plângeri penale și acuzații, potrivit cărora, în urma acelui incident, la câteva zile, una dintre protagonistele scandalului, care era însărcinată, ar fi pierdut sarcina.

Conflictul ar fi avut loc chiar la Unitatea de Primiri Urgențe, între medicul Anca Telehuz, șeful UPU, și doctorița Turcuman, scandal care s-ar fi lăsat cu agresiuni fizice, totul sub privirile pacienților. Pentru ca cele două doamne să înceteze conflictul, a fost nevoie de intervenția unui alt medic, care cu greu a reușit să le despartă.  Până acum, incidentul a fost trecut sub tăcere de către conducerea spitalului, însă în cadrul ședinței Consiliului Județean acest incident a fost făcut public de către unul dintre consilierii județeni

„ (…) A pierdut sarcina. Era însărcinată doamna Anca Telehuz. A avut loc un conflict fizic. S-a ajuns la mâna în gât și la, mă rog, o altercație fizică. Dacă dumneavoastră, doamnă, considerați că este normal și acesta este act medical la spital, căruia îi alocăm o groază de bani… (…) S-a ajuns la plângeri penale, la Colegiul Medicilor, sper să nu se ajungă la alte lucruri. (…) Drept pentru care, domnule președinte, invit pe toți cei implicați în această poveste, ne privește direct, să vină să spună ce se întâmplă în Spitalul Județean, pentru că vă spun, la modul cel mai sincer, că nu este în regulă. Vin oameni la UPU și nu beneficiază de suport din „N” motive, dar eu spun că nu se respectă procedura. Am ajuns să căutăm medicii prin spital? Se duce șeful de la UPU să caute medicul prin spital să interpreteze rezultatul unei tomografii pentru ca să-l poată trimite la București? Vi se pare că este în regulă? Eu vă aduc la cunoștință. (…) Este o problemă care doare. Moare lumea. Un pacient în comă sau în convulsii așteaptă două ore ca un domn doctor să interpreteze un rezultat…”, spunea consilierul Dragoș Soare.

 

În replică, managerul Spitalului Județean de Urgență, Mariana Iancu, a afirmat că „incidentul a fost discutat și în Consiliul de Administrație, pentru că doamna doctor Telehuz a depus și aici o petiție. La acest moment, cazul este dat la Colegiul Medicilor. (…) Sarcina doamnei, nu știu dacă doamna a pierdut sarcina într-adevăr datorită acestui motiv, nici nu mă pot pronunța eu. Dar în urma acestui conflict într-adevăr a pierdut sarcina la câteva zile. Vom vedea din ce motiv. A fost internată pe secția de ginecologie. Din câte știu, nu acesta a fost motivul. (…)”, spunea aceasta.

Problemele discutate au fost și referitoare la protocoalele dintre medicii din UPU și medicii specialiști, de unde a pornit practic conflictul, dar și despre alte conflicte între medicii din UPU și medicii specialiști.

Președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, informat de altfel cu privire la acest incident, a considerat situația „anormală” și a susținut că nu încurajează așa ceva.

Totuși, a lăsat să se înțeleagă faptul că adevărul este undeva la mijloc, că situația a fost tolerată de medici, legat de protocoale, și că fiecare ar trebui să-și vadă de treaba lui la muncă, de fișa postului și de responsabilitățile pe care le are.

„Dacă au timp să se certe, să se urmărească unii pe alții, e clar că nu fac ceea ce trebuie acolo. Cu timpul, veți vedea că fiecare angajat va avea (…) locul lui”, spunea Victor Moraru.

Mai multe detalii, în video: