comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Noul subprefect a fost învestit în funcție

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/03/2018 | Politica

Tudor Silica Vali a fost învestită miercuri, 7 martie, în funcția de subprefect al județului Ialomița, în prezența prefectului Gigi Petre, a președintelui Consiliului Județean, Victor Moraru, dar și a doi oficiali din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, comisar de poliție Mihai Dan Chirică, secretar de stat și coordonator al tuturor instituțiilor prefectului și Teodor Iulian Gheorghe, director general MAI.

După citirea celor două hotărâri de guvern, privind încetarea exercitării cu caracter temporar a funcției publice de subprefect a doamnei Manea Tonița și cea privind exercitarea cu caracter temporar a funcției publice de subprefect a doamnei Tudor Silica Vali, noul subprefect a depus jurământul de credință.

„Domnul prefect este un om cu experiență. Mi-aș dori să faceți o echipă și să nu uitați un deziderat de-al meu, care trebuie să fie și al dumneavoastră: cetățeanul. Cetățeanul trebuie să fie pe primul loc, suntem în slujba lui, fie că suntem în administrația locală sau centrală”, i-a transmis secretarul de stat Mihai Chirică.
De asemenea, președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, i-a urat „mult succes și să fie sănătoasă pentru a duce la îndeplinire atribuțiile pe care le are repartizate prin lege, pentru că nu este ușor în administrație”.

„Am convingerea că doamna subprefect, în strânsă colaborare cu instituțiile deconcentrate și cu domnul prefect, va reuși să mențină o stare de normalitate, o stare bună la nivelul județului nostru (…)”, a spus președintele Consiliului Județean.

În ceea ce-l privește pe prefectul județului, acesta remarca faptul că este pentru prima dată când doi oficiali ai MAI au venit împreună la un astfel de eveniment, mulțumind totodată pentru aprecierile pe care aceștia le-au făcut cu privire la activitatea desfășurată de Instituția Prefectului în ultima perioadă.
„Îi urez bun venit în colectivul nostru, sunt convins că vom fi în continuare o echipă și rezultatele obținute instituțional de către Instituția Prefectului se vor menține la aceleași standarde. În rest, îi doresc doamnei subprefect ca perioada de acomodare cu activitatea să fie cât mai scurtă și să putem tura motoarele, pentru că ne așteaptă o perioadă grea în continuare, așa cum sunt de fapt toate perioadele. Îi doresc succes”, a spus și prefectul.

„Pentru mine ziua de azi este deosebită și aș dori să fie deosebită și pentru instituția în care voi activa, pentru că funcționarul care optează să intre în acest corp al funcționarului public trebuie să aibă o activitate eficientă, cu mult profesionalism și onestitate. Voi putea face aceste lucruri. Apreciez că jurământul pe care l-am rostit în fața dumneavoastră va fi respectat întocmai, principiile rostite acolo vor fi respectate și vor da eficiență acestui jurământ. Ceea ce mi-a recomandat domnul secretar de stat era și în cuvântul meu, pentru că în anul I de facultate acest lucru se învață, că cetățeanul este în mijlocul administrației publice, este cel mai important, administrația publică, funcționarii sunt în slujba cetățeanului. Îmi doresc să nu fie doar un deziderat, ci să se regăsească în practică, cât mai eficient. De asemenea, cred că provocarea pentru o administrație modernă pornește de la fapte, de la oameni, de la o accesibilitate cât mai ridicată în instituțiile publice. Dacă predictibilitatea unei instituții este ridicată la un standard înalt cred că și încrederea cetățeanului este pe măsură. Sigur că îmi doresc acest lucru cât mai mult. Aș vrea să vă asigur de toată colaborarea mea, de buna colaborare, de disponibilitate, de bună credință și onestitate. Asigur totodată și presa de aceeași transparență și bună credință și, nu în ultimul rând, vă urez o primăvară frumoasă”, a declarat noul subprefect.

Tudor Silica Vali este de profesie avocat, a fost consilier local și județean, dar și viceprimar al municipiului Fetești.