comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Modernizarea drumului județean Mărculești – Bucu va fi finalizată în toamna acestui an

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/04/2019 | Locale Ialomita

Reabilitarea Drumului Județean 213 A Mărculești – Bucu este așteptată de ani buni. Întâi au fost promisiunile și atât. Apoi, prin toamna anului 2015, de exemplu, au fost alocați bani pentru studii de fezabilitate, proiecte tehnice, iar acum, în sfârșit, se lucrează. Potrivit Consiliului Județean Ialomița, proiectul a fost demarat la sfârșitul anului 2018, termenul de finalizare este toamna acestui an, iar finanțarea se realizează din bugetul local.

Vineri, 5 aprilie 2019, președintele Consiliului Județean, Victor Moraru, a analizat stadiul de execuție a acestei lucrări, realizată de SC Drumuri și Poduri SA, valoarea contractului fiind de 6 milioane de lei. Lucrările se execută pe o distanță de aproximativ 6 kilometri, incluzând și zona podului rutier peste râul Ialomița (zona Bucu).

Obiectivul de investiție se află în prezent la stadiul de așternere de piatră spartă, urmând ca după finalizarea acestei etape să se realizeze șanțurile de colectare a apei pluviale și accesul la proprietăți, iar în final turnarea straturilor asfaltice.

Președintele Consiliului Județean Ialomița spunea că acest drum este foarte important pentru județul Ialomița, mai ales în perspectiva începerii lucrărilor la podul peste râul Ialomița din zona Slobozia (Bora), când o perioadă pe acel pod nu se va circula. Astfel că o variantă ocolitoare este luată în calcul ca fiind acest drum sau Andrășești, Albești, Buești, Ciulnița, pentru a devia traficul.

În prezent sunt în licitație, cu contracte de finanțare, aproximativ 100 de km de drum, mai avem contracte de finanțare în pregătire pentru 50 de km, ori din fonduri europene, ori prin Programul Național de Dezvoltare. Ne dorim ca în următorii doi ani, cei aproximativ 200 de kilometri de drum să fie reabilitați, ceea ce înseamnă aproximativ 50% din lungimea drumurilor județene pe care le are C.J. în administrare. (…) Până acum doi ani nu a existat o politică serioasă privind finanțarea acestor drumuri”, a subliniat Victor Moraru.

La această vizită au mai participat Emil Cătălin Grigore, vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița, Ciriblan Sorin, primarul localității Mărculești, Cristi Stan, directorul SC DRUMURI și PODURI S.A, în calitate de executant, Victoria Albu, diriginte de şantier, Mircea Popescu, prestator servicii asistenţă tehnică, precum și angajați din cadrul Consiliului Județean Ialomița.