comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Misiuni de asanare a terenului de muniție neexplodată

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/09/2018 | Lege si Ordine

În data de 16 septembrie a.c., pe un  teren agricol de pe raza comunei Movilița a fost descoperită o mină antitanc cu înveliș metalic, aflată într-o stare avansată de uzură.

Și ieri, 18.09.2018, un cetățean care efectua lucrări agricole pe raza comunei Armășești a găsit un proiectil exploziv de artilerie de calibru 100 mm, activ.

În ambele cazuri, cei care au descoperit elementele de muniție, datând din marile conflagrații mondiale, au apelat numărul de urgență 112 și au solicitat sprijinul pirotehnicienilor pentru asanarea terenului.

Echipa specializată din cadrul ISU Ialomița s-a deplasat la locurile indicate, de unde subofițerii au ridicat munițiile, le-au transportat și le-au depozitat în vederea distrugerii.

O manipulare incorectă a unor astfel de elemente de muniție, de către persoane neautorizate, care nu cunosc proprietăţile şi caracteristicile respectivelor muniţii, poate duce la iniţierea focoaselor şi, implicit, la detonarea muniţiilor, putând provoca astfel importante pagube materiale, rănirea persoanelor sau chiar pierderea de vieţi omeneşti.

De aceea, în cazul găsirii de muniţie neexplodată, este necesar ca cetățenii să alerteze de urgenţă organele de poliţie din localitate sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa prin apelarea numărului de urgenţă 112, să evite lovirea, manipularea şi transportarea muniţiilor descoperite şi să asigure paza zonei până la sosirea forţelor de intervenţie.

 ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA