Ialomița: Misiuni cauzate de creşterile debitelor de apă din judeţ

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

În dimineaţa primei zile de Paşte, salvatorii ISU de la Secţia Urziceni au acţionat pe raza oraşului Fierbinţi Târg pentru salvarea unui grup de ciobani şi a unor animale rămase captive pe un islaz inundat, din cauza căderilor abundente de apă din ultima perioadă. În cel mai scurt timp, subofiţerii i-au salvat pe cei patru bărbaţi, aproximativ 350 de ovine şi un cal.ciobani si oi salvati

Pe parcursul aceleaşi zile, un efectiv de 25 de cadre ale ISU Ialomiţa, în cooperare cu alte forţe ale M.A.I. şi a autorităţilor locale şi judeţene au  intervenit  pe  cursul  râului  Prahova,  în  zona  localităţii  Adâncata,  pentru supraînălţarea digului cu saci de nisip pe o porţiune de 2 km.

Tot în data de 20 aprilie, subofiţerii din cadrul Secţiei Urziceni au acţionat pe raza comunei Bărbuleşti pentru evacuarea apei din zona unui stăvilar ce nu avea asigurată etanşeitatea, fiind protejate astfel câteva gospodării din apropiere.

De asemenea, în cele două zile de Paşte, cadre militare din conducerea ISU Ialomiţa s-au deplasat pe raza judeţului, în toate localităţile străbătute de râuri, unde, împreună cu autorităţile locale şi judeţene, au fost adoptate decizii şi luate măsuri pentru evitarea producerii unor situaţii de urgenţă.