comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Românul mort în atacul terorist din Kabul este din Fierbinți

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/09/2019 | Locale Ialomita

În cursul nopții de 2 spre 3 septembrie 2019, în cadrul campusului în care își desfășoară activitatea Ambasada României la Kabul a avut loc un atac terorist îndreptat împotriva cetățenilor străini.

În urma atacului, un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit.

Potrivit MAE, reprezentantul Ambasadei României la Kabul rămâne în contact cu Centrala Ministerului Afacerilor Externe și cu toate autoritățile competente în vederea repatrierii trupului neînsuflețit, precum și a transferului, în condiții de siguranță, a cetățeanului român rănit.

Deputatul liberal Gheorghe Tinel, președintele PNL Ialomița, a postat miercuri, 4 septembrie, în mediul online, faptul că militarul era din Fierbinți, iar în luna aprilie îi murise și tatăl….

„Militarul mort la datorie, în noaptea de 2 spre 3 septembrie, la Ambasada României din Kabul, este de la mine din Fierbinți! Îl cheamă Vasile Rădună, avea 43 de ani și era tatăl unei fetițe de 9 ani! În aprilie, anul acesta, îi murise tatăl! Este o dramă pentru familie! Cuvintele sunt de prisos! Dumnezeu să-l ierte! Condoleanțe familiei!”, a scrist Gheorghe Tinel.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 4 septembrie a.c., decretul de decorare post-mortem a reprezentantului misiunii diplomatice a României decedat în urma atacului terorist comis la Kabul, Afganistan.

Astfel, în semn de recunoștință și apreciere pentru dăruirea și curajul manifestate sub culorile drapelului național, pentru spiritul de sacrificiu dovedit în timpul executării unei misiuni în Teatrul de Operații din Afganistan, Președintele României a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război, reprezentantului misiunii diplomatice a României decedat în urma atacului terorist comis la Kabul.