comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Material lemnos confiscat de poliţişti

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
09/12/2015 | Lege si Ordine

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat ieri, 8 decembrie, pe linia combaterii braconajului cinegetic.

Material lemnos confiscatPe parcursul derulării activităţilor, poliţiştii au depistat pe un fond de vânătoare din zona comunei Giurgeni, un autoturism de teren, utilizat de un tânăr de 23 de ani, din judeţul Buzău, în interiorul căruia a fost găsită o pasăre împuşcată, din specia gâscă cu gât roşu, specie interzisă la vânătoare.

Cercetările sunt continuate sub aspectul încălcării prevederilor Legii 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic.

Material lemnos confiscat de poliţişti

Pe raza comunei Albeşti, poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat de 40 de ani, care transporta material lemnos.

Bărbatul a prezentat poliţiştilor un aviz de însoţire pe care era înscrisă cantitatea de 3 m3 lemn de foc din specia salcâm.

În urma verificărilor efectuate cu un specialist din cadrul Ocolului Silvic Slobozia, s-a stabilit faptul că cel în cauză transporta 3,4 m3 de material lemnos din speciile salcâm şi tei.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar materialul lemnos transportat a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor şi lăsat în custodia Ocolului Silvic Slobozia.

* * *

Un bărbat de 59 de ani, din municipiul Bucureşti, conducător auto în cadrul unei societăţi comerciale, a fost depistat în timp ce comercializa cantitatea de 12,8 m3 material lemnos din specia fag pentru foc către o unitate economică din comuna Reviga, fără a deţine aviz de însoţire.

S-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.