Ziarul Obiectiv Ialomita > Lege si Ordine > Ialomița: Material lemnos confiscat. 1400 metri cubi esență plop https://wp.me/p49Kdo-a4n

Ialomița: Material lemnos confiscat. 1400 metri cubi esență plop

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au deasfășurat activități pe raza de competenţă pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din silvicultură.

 Astfel, din verificările efectuate la exploatările forestire ale unei societăți cu acest profil de activitate, oamenii legii au identificat cantitatea de 1.400 m³ material lemnos de esenţă plop, pentru care administratorul acesteia nu deţinea documente justificative, conform legislației în vigoare.

În cauză a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amenzi de 6.000 de lei, în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, întreaga cantitate de material lemnos, în valoare de aproximativ 319.000 lei, fiind ridicată în vederea confiscării și dată în custodia Ocolului Silvic Slobozia.

De asemenea, pentru neregulile constatate, societății comerciale i-a fost ridicat în vederea suspendării Certificatul de atestare/ reatestare pentru activitatea de exploatare forestieră.

La activitățile derulate, alături de polițiști, au participat reprezentanți ai Gărzii Forestiere, dar și cei ai Ocolului Silvic.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale.

Foto arhivă. Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA