comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Mandate executate

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
18/05/2017 | Lege si Ordine

În ultimele 48 de ore, poliţiştii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au acţionat pe raza de competenţă, pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate.

Astfel, poliţiştii au reuşit identificarea unui bărbat de 39 de ani, din municipiul Urziceni, pe numele căruia Tribunalul Ialomița a emis un mandat de executare a pedepsei.

Cel în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Slobozia şi are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 19 ani, 6 luni și 20 de zile, respectiv 3 ani, reprezentând pedeapsă complementară a interzicerii unor drepturi, conform art. 66 Cod Penal, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de minori, corupere sexuală a minorilor și pornografie infantilă.


Pe timpul desfăşurării activităţilor specifice, poliţiştii au reuşit identificarea unui alt bărbat de 52 de ani, din comuna Albești, pe numele căruia Tribunalul Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei.

Bărbatul în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Slobozia şi are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 5 ani, respectiv 3 ani, pedeapsă complementară de interzicere a unor drepturi, pentru săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune și constituirea unui grup organizat.

 


De asemenea, oamenii legii au identificat un bărbat de 28 de ani, din comuna Mărculești, pe numele căruia Judecătoria Slobozia a emis mandat de executare a pedepsei.

Cel în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Slobozia şi are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 1 an și 3 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. 

Delictele silvice, în atenţia poliţiştilor ialomiţeni

 În ultimele 48 de ore, poliţiştii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au acționat pe raza de competenţă pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Atfel, în urma verificărilor efectuate la punctul de lucru al altei societăţi comerciale din municipiul Slobozia, poliţiştii au stabilit că unitatea economică ar fi comercializat 22,84 m³ cherestea răşinoase, fără întocmirea avizului de însoţire a materialului lemnos, conform legislației în vigoare.

 

În cauză a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 5.000 de lei, în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, totodată, fiind aplicată măsura complementară de confiscare valorică a celor 22,84 m³ material lemnos, în valoare de 12.265 lei.


De asemenea, polițiștii au depistat pe raza localității Coșereni doi bărbați de 29 de ani, din județul Ilfov, în timp ce transportau cu ajutorul a două autoutilitare material lemnos de esenţă fag, pentru care nu deţineau documente justificative, conform legislației în vigoare.

Față de persoanele depistate a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 5.000, în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, întreaga cantitate de material lemnos fiind ridicată în vederea confiscării.