comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Mandat executat. Pedeapsa privativă de libertate de 6 luni, pentru comiterea infracţiunii de abandon de familie

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
15/03/2019 | Lege si Ordine

Mandat de executare a pedepsei, pus în aplicare de polițiști

Ieri, 14 martie a.c., polițiștii de investigații criminale au acţionat pe raza județului, pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate.

Astfel, poliţiştii au reuşit identificarea unui bărbat de 49 de ani, din comuna Dridu, pe numele căruia Judecătoria Vălenii de Munte a emis un mandat de executare a pedepsei.

Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Slobozia şi are de executat pedeapsa privativă de libertate de 6 luni, pentru comiterea infracţiunii de abandon de familie.

Țigarete fără acte de proveniență, identificate de polițiști

Ieri, 14 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Roată au efectuat o percheziție pe raza localității Sălcioara, la domiciliul unui bărbat de 48 de ani, bănuit de contrabandă cu ţigări.

În urma percheziţiei domiciliare au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 53 de pachete de ţigări, care nu aveau aplicate timbre de marcaj fiscal.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

 Transport de material lemnos, fără respectarea prevederile legale în vigoare

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Țăndărei au depistat ieri, 14 martie a.c., un bărbat de 40 de ani, din județul Mureș, în timp ce transporta lemn de foc din specia plop, cu ajutorul unei autoutilitare, fără a respecta prevederile legale.

Cel în cauză le-a prezentat polițiștilor un aviz de însoțire în care era înscrisă o cantitate mai mare decât cea transportată, fapt constatat după măsurarea volumului materialului lemnos.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, ca măsură complementară, diferența de material lemnos fiind confiscată valoric.

De asemenea, o femeie din județul Ilfov a fost depistată de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Jilavele, în timp ce transporta, cu ajutorul unei autoutilitare, material lemnos din speciile fag și carpen.

Cea în cauză le-a prezentat polițiștilor un aviz de însoțire în care era înscrisă o cantitate mai mică decât cea transportată, fapt constatat după măsurarea volumului materialului lemnos.

În cauză a fost luată masura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 3.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, ca măsură complementară, diferența de material lemnos fiind ridicată în vederea confiscării.

Braconajul piscicol, pe agenda polițiștilor

 Poliţişti din cadrul Secției de Poliție Rurală Platonești au depistat ieri, 14 martie a.c., un bărbat de 45 de ani, din municipiul București, în timp ce transporta cu ajutorul unui autoturism, pește din specia hering, pentru care nu deținea documente de proveniență.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii de infracțiuni prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, întreaga cantitate de pește fiind ridicată în vederea confiscării.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA