comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Lucrări de urgență pentru stoparea eroziunii digului din zona Bentu

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
16/05/2014 | Locale Ialomita

O nouă eroziune a apărut recent la digul de apărare împotriva inundaţiilor de pe braţul Borcea – Km 34 zona Bentu (Stelnica), la câțiva metri de zona în care autoritățile au intervenit anul trecut din aprilie și până în iunie.

ialomita consolidare dig borcea stelnica 31

foto: arhivă

Ca urmare a situației nou apărute, prefectul județului Ialomița, Gigi Petre, a decis, în calitate de preşedinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, intervenţia imediată a echipelor de lucru de la S.G.A. Ialomiţa în zona afectată, cu utilaje şi materiale pentru stoparea fenomenului de eroziune care se manifestă în acest moment din cauza creşterilor de debite şi nivele pe braţul Borcea.

Intervenţia se face sub directa coordonare a Directorului SGA Ialomiţa. Pe lângă lucrările care se vor executa cu geotextil, fascine şi saci cu pământ, există două barje încărcate cu piatră.

Totodată, s-a decis intervenţia imediată a echipelor de la S.C. ENEL – F.T.R. SLOBOZIA pentru devierea a trei stâlpi ai liniei MT care se află în imediata apropiere a digului (1 stâlp special şi 2 stâlpi de susţinere).

Vezi ce s-a întâmplat și în 2013: Lucrări susținute pentru consolidarea malului drept al brațului Borcea