Ialomița: Liniște în noaptea de Înviere

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Peste 300 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa au acţionat, în ultimele 24 de ore, pe raza judeţului, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. Efectivele Inspectoratului au fost prezente atât în zona a 189 de lăcaşuri de cult, mânăstiri şi biserici din judeţ, cât şi în alte zone cu potenţial criminogen cu echipaje special constituite, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite. Atât în perioada premergătoare cât şi în noaptea de Înviere nu au fost înregistrate evenimente deosebite.

InvierePe drumurile publice, pe principalele artere din judeţ, poliţiştii de la rutieră au acţionat pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză. Astfel, în această perioadă, pe arterele judeţului, nu au avut loc evenimente rutiere soldate cu victime.

Totodată, în ultimele 24 de ore, urmare a constatării a diferite abateri de la normele legale, poliţiştii ialomiţeni au aplicat 90 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 38.675 de lei. De asemenea, au fost reţinute 3 permise de conducere şi retras un certificat de înmatriculare.

Poliţiştii au constatat 43 de abateri de la normele privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991 şi 47 de abateri de la normele rutiere, prevăzute de O.U.G. 195/2002. În cadrul acţiunilor, au fost sancţionaţi 16 conducători auto care au depăşit viteza legală.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în medie 300 de poliţişti acţionând zilnic pentru ca cetăţenii judeţului să sărbătorească în linişte Sfintele Paşti.