comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: La volan, băut și fără permis de conducere. Ordine de protecție provizorii emise în primele două zile ale anului

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/01/2021 | Lege si Ordine

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din localitatea Valea Măcrișului, este cercetat penal de polițiști, după ce a intrat cu mașina într-un gard. Acesta a fost depistat de două ori conducând un autoturism sub influența băuturilor alcoolice și fără să dețină permis de conducere.

FotoLa data de 1 ianuarie a.c., în jurul orei 11:00, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Ion Roată, au fost sesizați prin apel 112 despre faptul că pe raza comunei Valea Măcrișului, un autoturism fără numere a pierdut controlul direcției de mers și a intrat în gardul unui imobil.

Polițiștii au identificat la fața locului autoturismul în cauză, precum și conducătorul acestuia, un bărbat în vârstă de 39 de ani.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul Drager, ce a indicat o valoare de 1,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la Camera de Gardă a Spitalului din Urziceni unde i-au fost recoltate probe biologice.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul a fost depistat în seara anterioară, pe raza comunei Valea Măcrișului, conducând același autoturism, fără să dețină permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice, fapt atestat de rezultatul etilotestului ce a indicat valoare de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a declarat polițiștilor că s-a hotărât să meargă la locul unde lăsase autoturismul în momentul depistării pentru a-l duce la domiciliul său, însă ar fi pierdut controlul volanului și a intrat cu acesta în gardul unei locuințe.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducere unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Ordine de protecție provizorii emise de polițiștii ialomițeni în primele 2 zile ale anului

La data de 2 ianuarie a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliţie Rurală Griviţa, au fost sesizați prin apel 112, de o femeie de 30 de ani, cu privire la faptul că a fost agresată de concubinul său.

În urma verificărilor efectuate, a reieșit că la domiciliul celor 2 ar fi izbucnit un conflict spontan, pe fondul geloziei, bărbatul în vârstă de 37 de ani, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, ar fi lovit-o pe femeie.

Polițiștii au întocmit formularul de evaluare a riscului privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violenţă domestică, reieșind că se impune emiterea unui ordin de protecţie provizoriu, întrucât s-a constatat că există risc iminent asupra vieții și integrității victimei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „violență în familie”.

* * *

La data de 1 ianuarie a.c., în jurul orei 15:30, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din localitatea Traian, aflat sub influența băuturilor alcoolice, și-ar fi agresat tatăl în vârstă de 66 de ani.

Polițiștii au constatat că se impune emiterea unui ordin de protecţie provizoriu, întrucât exista risc iminent asupra vieții și integrității victimei, bărbatul de 38 de ani fiind cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de „violență în familie”.

IPJ Ialomița