15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Ziarul Obiectiv Ialomita > Locale Ialomita > Ialomița, la coada clasamentului privind prezența la urne. Alegeri europarlamentare și referendum https://wp.me/p49Kdo-dUi
livrari la domiciliulivrari la domiciliu
AVEM ORGANE CONGELATE DE MIEL CU PRAPUR INCLUS

Ialomița, la coada clasamentului privind prezența la urne. Alegeri europarlamentare și referendum

Județul Ialomița a fost în ziua votului de duminică, pentru alegerea parlamentarilor europeni, în coada clasamentului privind prezența la urne, după județul Vaslui, aflat pe ultimul loc. Pe seară, însă, a reușit să se detașeze de Vaslui, locul „rușinos” fiindu-i luat de județul Botoșani. Apoi a reușit să devanseze și județele Satu Mare și Suceava, dar tot în coada clasamentului a rămas până la închiderea urnelor.

Comunitățile care au „tras” cumva județul spre coada clasamentului au fost Țăndărei, Bărbulești, cartierul Bora din Slobozia, dar și Grindu sau Bordușani. Însă nu au fost singurele.

De exemplu, la o secție de votare din Țăndărei s-a înregistrat o prezență la vot cu puțin peste 7%, iar la alta cu puțin peste 10%, rezultate asemănătoare înregistrându-se și la Bărbulești (total 14%), cu puțin peste 10% în două secții de votare.

Cei mai mulți votanți au fost în mediul rural (50,6%), însă la o diferență destul de mică față de urban (47,5%), la vot prezentându-se în principal alegători cu vârsta între 45 și 64 de ani, fiind urmați de cei cu vârsta peste 65 de ani, însă au participat și mulți cu vârsta între 35 și 44 de ani și tineri cu vârsta între 25 și 35 de ani.

O prezență uimitoare s-a înregistrat la o secție din Sintești – 78,23% (comuna Borănești – 56%) și Răsimnicea – 74,27% (comuna Rădulești – 55,50%), la Buești (aproape 70%), Moldoveni (66,62%), Fundata (total Perieți 47,55%), Poiana – 64,61% (Ciulnița – total 45%), Albești, Colelia, cu prezență la vot în unele secții de 60%.

La nivel național, la alegerile europarlamentare, s-a înregistrat o prezență la vot de 48,95%, județul Ialomița crescând la 42,48% la închiderea urnelor, situându-ne pe locul 5… de la urmă.

La referendum, la nivel național, s-a înregistrat o prezență la vot de 41,23%, Ialomița având o participare de 34,45%, cea mai slabă fiind aproape în aceleași localități unde nu s-a votat nici la europarlamentare, dar și în localități cu primari social-democrați care au „boicotat” referendumul, însă există și câteva surprize în zone cu primari liberali, unde a existat o prezență scăzută la referendum față de europarlamentare.

În Magazinele La Cliseru din Slobozia
Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!