comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Jandarmii au „pescuit” doi braconieri la Dridu

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/11/2016 | Lege si Ordine

Jandarmii au „pescuit” doi braconieri, cu peste 30 kg de peşte şi 215 metri de plase monofilament.

În cadrul acţiunilor de combatere a braconajului piscicol, o patrulă de jandarmi din cadrul Detaşamentului Urziceni a depistat sâmbătă, 5 noiembrie a.c., în jurul orei 07.30., pe malul lacului Dridu, doi bărbaţi care pescuiau cu mai multe plase de pescuit monofilament.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au constatat că aceştia foloseau opt plase monofilament în lungime totală de 215 m. şi prinseseră aproximativ 40 kg. peşte din specia caras.

Cu privire la activităţile pe care le desfăşurau, bărbaţii au precizat că s-au deplasat pe malul lacului Dridu pentru a pescui cu cele opt plase tip monofilament care le aparţineau şi că doreau să comercializeze cantitatea de peşte pe raza localităţilor din zonă, cu suma de 5 lei/kg.

Jandarmii le-au întocmit celor doi bărbaţi de 42 şi 30 de ani, din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, actele de constatare pe care le-au înaintat către Poliţia oraşului Fierbinţi Târg, pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament”, faptă prevăzută de art. 64, lit. k din O.G.23/2008, modificată prin Legea 187/2012;

Recomandăm cetăţenilor să apeleze Jandarmeria la numărul unic de urgenţă 112, ori de câte ori observă vreo încălcare a legilor sau a altor acte normative în vigoare. Jandarmii sunt prezenţi la datorie, oferind siguranţă şi încredere.  

Comunicat de presă: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ialomiţa