comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Jandarmi agresați crunt la un meci de fotbal, la Sărățeni. Unul dintre ei are mandibula dislocată

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/09/2019 | Locale Ialomita

Trei jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița au fost agresați la finalul unui meci de fotbal din liga a V-a, disputat între echipele din Sărățeni și Sf. Gheorghe, care a avut loc în comuna Sărățeni, în weekendul trecut.

Unul dintre ei, ofițer cu vechime în jandarmerie, a fost lovit cu atâta putere de șase indivizi, încât are, pe lângă alte răni și contuzii, mandibula dislocată, la ora actuală fiind internat la un spital din București.

Prefectul județului, Gigi Petre, a tras un semnal de alarmă cu privire la violența în sport, din ce în ce mai prezentă, și a avertizat organizatorii de competiții sportive că va lua măsuri drastice pentru ca aceștia să respecte legislația, iar astfel de evenimente să nu mai aibă loc.

„În minutul 83, unul a aruncat cu mingea în arbitru, arbitrul a fluierat finalul meciului, conform regulamentului, și de aici a început o bătaie. A existat o solicitare pentru intervenția jandarmilor, iar pentru că și arbitrul a fost lovit, cei trei jandarmi prezenți au încercat să-l protejeze și să-l scoată spre vestiare. Unul dintre jandarmi a fost extras din grup de către șase indivizi și l-au agresat crunt. Sunt doi jandarmi agresați, din păcate unul destul de complicat. Nu îi este viața pusă în pericol, dar la ora actuală este la Bagdasar Arseni cu mandibula dislocată, cu proteză… Ieri am purtat o discuție cu asociația asta de fotbal, iar miercuri dimineață va avea loc ședința comisiei împotriva violenței în sport la Instituția Prefectului. Măsurile vor fi cele mai drastice și pot duce până la suspendarea desfășurării acestor activități. Sunt multe probleme în această zonă și vom lua toate măsurile necesare”, a precizat prefectul în cadrul unei conferințe susținute marți, 10 septembrie.

De asemenea, Răsvan Salaoru, inspectorul șef al I.J.J. Ialomița, a catalogat incidentul ca fiind unul destul de grav și a transmis, la rându-i, un avertisment organizatorilor de competiții sportive.

„La nivelul instituției, incidentul este destul de grav. Nu vă ascund că eu am insistat ca domnul prefect să deschidă acest subiect aici, în conferință de presă. Vreau să transmit și un mesaj către organizatorii de competiții sportive. Așa cum spune legislația, noi suntem cei care avizăm – vorbesc aici de competițiile care ni se aduc la cunoștință –  și verificăm modul de implementare a primelor măsuri de siguranță pe stadioane. Este regretabil că deși se promovează fair-play-ul pe stadioane, avem astfel de incidente, în care jandarmi să fie agresați efectiv pe stadion, pe arena sportivă”, a spus Răsvan Salaoru.

Subiectul a fost deschis și în ședința Consiliului Județean, unde prefectul a adus în discuție mai multe probleme de organizare a unor astfel de meciuri, afirmând că, în viitor, dacă nu vor fi luate toate măsurile de securitate, astfel încât nimeni să nu plece rănit de pe stadion, începând cu suporterii și până la jucători și arbitri, competițiile sportive nu se vor mai desfășura.

Indivizii care i-au agresat atât pe arbitru, care are câteva coaste fisurate, dar și pe jandarmi, au fost identificați și sunt cercetați penal.