comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Intervenții ale pompierilor militari la final de săptămână

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/06/2019 | Lege si Ordine

Accident rutier soldat cu o victimă pe autostrada A2, la km 140. Incendiu la un contor electric amplasat pe scara unui bloc din municipiul Urziceni.  Tânăr căutat de pompieri în apele brațului Borcea al Dunării. Accident rutier în localitatea Maia. Incendiu la un magazin alimentar din localitatea Stelnica. Animal captiv în mediu ostil.

Incendiu la un magazin alimentar din localitatea Stelnica.

Evenimentul s-a produs sâmbătă, 08 iunie, a.c., în jurul orei 07.00. La fața locului s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Stației de Pompieri Fetești, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă încadrată cu 4 subofițeri. La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta în interiorul magazinului. S-au luat măsuri pentru localizarea și stingerea incendiului, precum și pentru protecția mărfurilor existente în magazin, flăcările fiind lichidate la ora 07.40. În urma incendiului, au ars doar 2 lăzi frigorifice din interiorul magazinului. S-au salvat și protejat, în urma intervenției, bunuri materiale în valoare de aproximativ 20.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 2.000 lei.  Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un scurcircuit produs la un conductor electric defect.

Animal captiv în mediu ostil.

Un apel pentru salvarea unei cabaline s-a primit în data de 08 iunie, a.c., în jurul orei 10.00 de la un cetățean din localitatea Săveni. La locul intervenției s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție Țăndărei cu o autospecială de intervenție  și 3 subofițeri, care au intervenit pentru salvarea unui cal căzut într-un șanț de aproximativ 1,5 m adâncime. Animalul a fost scos din mediul ostil în condiții de siguranță și predat proprietarului.

Incendiu la un contor electric amplasat pe scara unui bloc din municipiul Urziceni.

Evenimentul a fost anunțat prin apel la numărul unic de urgență ”112”, în data de 08 iunie, a.c., în jurul orei 12.30. Pompierii de la Detașamentul de Pompieri Urziceni s-au deplasat la locul intervenției cu 2 autospeciale de stingere și un echipaj SMURD. Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au localizat imediat incendiul care se manifesta la un contor electric, fiind stins în limitele găsite. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un scurtcircuit electric la un conductor electric neizolat corespunzător.

Tânăr căutat de pompieri în apele brațului Borcea al Dunării.

Încă din data de 06 iunie a.c., salvatorii de la Stația de Pompieri Fetești, sprijiniți de echipaje de scafandri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dobrogea” al județului Constanța, respectiv Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Dealul Spirii” București-Ilfov, au efectuat operațiuni de căutare a persoanei dispărute în apele brațului Borcea. Misiunea de căutare salvare a scafandrilor s-a încheiat ieri, 09 iunie, a.c., la ora 16.00, din cauza condițiilor meteorologice și hidorlogice nefavorabile, dar subofițerii de la Stația de pompieri Fetești continuă cercetările și astăzi cu barca din dotare.

Accident rutier soldat cu o victimă pe autostrada A2, la km 140.

Coliziunea s-a produs în data de 09 iunie, a.c., în jurul orei 17.00, între două motociclete care se deplasau spre București. Un echipaj de intervenție și unul de prim ajutor de la Stația de Pompieri Fetești au acționat în sprijinul persoanelor implicate în accident. Din impact a rezultat o singură victimă, bărbat, cu vârsta de aproximativ 30 ani. Acestuia i-a fost acordat primul ajutor medical de cadrele echipajului SMURD Fetești și a fost transportat la spital.

Accident rutier în localitatea Maia.

Evenimentul s-a produs în data de 09 iunie a.c., în jurul orei 17.00, un biciclist fiind acroșat de un autoturism. Din impact a rezultat o victimă, un bărbat în vârstă de 75 ani, căreia i-a fost acordat primul ajutor medical de către cadrele echipajului SMURD Urziceni, fiind transportată în stare stabilă la  spitalul din Urziceni.

ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA