comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Institutul Național de Cercetări Aerospațiale, interesat de aeroportul de la Alexeni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/03/2019 | Locale Ialomita

INCAS (Institutul Național de Cercetări Aerospațiale) este interesat de „revitalizarea infrastructurii aeroportuare de la Alexeni”, pentru ca fostul aeroport să devină un centru operațional regional pentru activități aeriene diverse.

INCAS dorește relocarea unor instalații de interes național și desemnate ca infrastructură critică din Baza Militară de la București, în zona aeroportului de la Alexeni, în vederea dezvoltării acestora și consolidării unei capacități critice de interes strategic, cu mare impact în piața muncii pe plan local.

În perioada 2019 – 2022, INCAS are în vedere un program de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare și înființarea unui centru regional pentru operațiuni aeriene, destinat dezvoltării sectorului de servicii în domeniul aviației civile, utilitare, inclusiv operațiuni utilizând vehicule cu sau fără pilot, integrate în spațiul aerian nesegregat și de business, asigurând infrastructura logistică.
Pentru realizarea acestui obiectiv, INCAS a solicitat Consiliului Județean Ialomița transferul unei suprafețe de teren de aproximativ 300 de hectare, prin concesiune, superficie sau alte forme.

„Primele discuții cu acest institut le-am avut cred că acum un an și jumătate. Am fost invitat la dumnealor și pentru prima dată poate am văzut cum arată niște cercetători, dar pot să vă asigur că acest institut este unul dintre cele mai bine cotate institute din lume. Și-au exprimat această dorință de a-și reloca o parte din activitate din București la Alexeni. Să sperăm că fanteziile noastre vor deveni realități, iar acest obiectiv va fi unul emblematic. Sigur, din acest moment sunt foarte mulți pași de făcut, sunt foarte multe necunoscute, dar cred că într-un an și jumătate am reușit să cunosc oamenii de acolo și să le înțeleg interesul. (…) Putem să devenim un operator important în regiune, dacă ne mișcăm cum trebuie, iar acest institut va reuși să obțină și finanțările pe care și le dorește”, a declarat Victor Moraru.