comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Informare privind desfășurarea ultimei probe scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
25/06/2020 | Locale Ialomita

Astăzi, 25 iunie, s-a desfășurat ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat – Ed): proba la alegere a profilului și a specializării. Rata de participare a fost de 93,91 %.

Astfel, dintre cei 1792 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea ultimei probe scrise a examenului, s-au prezentat 1683 de candidaţi care au susținut testul scris la una dintre cele 10 discipline (Biologie – 711, Chimie – 36, Fizică – 147, Economie – 7, Filosofie – 1, Geografie – 335, Informatică – 30, Logică şi argumentare – 363, Sociologie – 6 şi Psihologie – 46). De la această probă au absentat 109 candidaţi.

Nu au fost înregistrate cazuri de candidați care să aibă temperatura peste 37.3 ̊C sau candidați care să susțină examenul cu subiectele de rezervă.

Pentru fraudă a fost eliminat 1 candidat. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro , la ora 15:00.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Inspectoratul Școlar Ialomița