comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Informare – lipsă apariție de noi focare de influență aviară

În urma analizei modelelor de evoluție a Influenței Aviare de Înaltă Patogenitate atât la nivel European, căt și pe teritoriul national, prin intermediul supravegherii active și pasive, s-a constatat lipsa apriției de noi cazuri și focare în ultima perioadă.

Astfel, urmarea Notei de serviciu ANSVSA nr. 6712/24.05.2017 se ridică măsurile stabilite urmarea Deciziei Comisiei Europene 263/2017 transmise prin Adresa DSVSA Ialomița nr. 6937/25.04.2017, pentru localitățile care sunt situate în zona cu risc epidemiologic înalt (HPAI).

Localitățile care sunt situate în zona epidemiologică cu risc înalt (HPAI) sunt:  Sinești, Cătrunești, Hagiești, Lilieci, Axintele, Jilavele, Slătioarele, Rovine, Reviga, Crunți, Mircea cel Bătrîn, Gheorghe Doja, Fundata, Amara, Slobozia, Valea Ciorii, Murgeanca, Bucșa, Făcăeni, Bordușani, Cegani, Stelnica, Maltezi, Fetești.

DSVSA Ialomița va continua atât supravegherea activă, cât și cea pasivă, conform Programului strategic aferent anului 2017, precum și de a menține o stare de vigilență în ceea ce privește măsurile de prevenție a evoluției Influenței Aviare de Înaltă Patogenitate.

Proprietarii de păsări au, în continuare, obligativitatea notificării medicului veterinar de liberă practică împuternicit și a DSVSA Ialomița asupra oricărei suspiciuni de boală, caz de mortalitate și morbiditate manifestate la păsările aflate în proprietate.

COMPARTIMENTUL COMUNICARE DIN CADRUL DSVSA IALOMIŢA

Mai multe articole de la obiectiv.net: