comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Începerea anului școlar mobilizează peste 200 de polițiști

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/09/2013 | Lege si Ordine

Peste 200 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa vor fi angrenaţi, în ziua de 16 septembrie,  în măsurile ocazionate de deschiderea anului de învăţământ preuniversitar alături de celelalte instituţii cu responsabilităţi în domeniu, pentru a veghea la siguranţa elevilor.

În contextul începerii anului şcolar 2013 – 2014, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa a luat măsuri de punere în aplicare a Planului Teritorial Comun de Acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Unităţile de învăţământ aflate în responsabilitatea poliţiei vor fi incluse în itinerariile de patrulare, iar echipajele de poliţie vor fi prezente în zona şcolilor, în intervalele orare în care se realizează intrarea şi ieşirea elevilor de la cursuri.

Pentru fiecare liceu sau şcoală generală din judeţ a fost desemnat un poliţist care va ţine permanent legătura cu persoanele din conducerea acestor obiective, se va interesa de problemele cu care se confruntă elevii şi se va implica în soluţionarea lor, în limitele competenţelor conferite de lege.

De asemenea, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare.

Poliţiştii rutieri, în cooperare cu autorităţile publice locale, Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa şi reprezentanţi ai I.S.C.T.R. Ialomiţa, au verificat autovehiculele destinate transportului de elevi.

Tot cu această ocazie, reprezentanţii poliţiei rutiere au instruit conducătorii de autovehicule cu privire la respectarea legislaţiei rutiere şi adoptarea unei conduite preventive, în timpul deplasării pe drumurile publice.

Ulterior, începând cu data de 16 septembrie a.c., poliţiştii vor acţiona în trafic pentru verificarea autovehiculelor destinate transportului elevilor.

Prin aceste acţiuni, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa urmăreşte reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere în care ar putea fi implicate autovehiculele special destinate transportului de elevi.

O categorie specială de participanţi la traficul rutier o reprezintă copiii, care în contextul particularităţilor specifice vârstei, sunt vulnerabili la implicarea în accidente de circulaţie, reacţiile lor fiind imprevizibile pentru conducătorii auto.

Astfel, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului la orele de maximă afluire a elevilor.

De asemenea, pe parcursul anului şcolar, poliţiştii de la structurile de prevenire, de proximitate şi de la posturile de poliţie comunale vor desfăşura activităţi preventive în unităţile de învăţământ din judeţ, pentru a oferi elevilor recomandări care să îi ajute să nu devină victime ale persoanelor certate cu legea sau să gestioneze eventualele conflicte în care ar putea fi implicaţi.