comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Incendiu la un depozit de furaje. Pompierii se luptă cu flăcările de peste 12 ore

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/08/2015 | Lege si Ordine

La această oră, pompierii din cadrul Gărzii de intervenție Slobozia acționează în comuna Munteni Buzău pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la  depozitul de furaje al unei societăți agricole din localitate.

Flăcările au fost observate în cursul nopții, în jurul orei 22.00, când a fost primit și apelul la 112.

La fața locului sunt angrenate pentru stingerea incendiului 2 autospeciale cu apă și spumă din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Catargiu” al județului  Ialomița, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al orașului Căzănești cu 1 autospecială de stins incendii, precum și membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Munteni Buzău cu diverse utilaje (tractoare, cisterne, motopompă etc.). Aproximativ 600 de baloți de paie de mari dimensiuni au fost înghițiți de flăcări.

Incendiul nu a provocat victime și nu există riscul extinderii acestuia la vecinătăți.

Numărul incendiilor produse la mirişti, vegetaţia uscată, și rezervele de furaje ale cetățenilor a crescut semnificativ în ultima perioadă, favorizate fiind și de temperaturile crescute și lipsa precipitațiilor specifice sezonului. De aceea, atragem din nou atenţia asupra faptului că, deşi în general, arderile necontrolate nu sunt caracterizate de pagube materiale, ele pot deveni extrem de violente. Pot fi astfel urmate de pierderi de vieţi omeneşti atunci când se produc în imediata apropiere a zonelor populate sau a obiectivelor economice cu risc mare şi foarte mare de incendiu, cu precădere atunci când se manifestă în condiţii meteorologice nefavorabile (secetă, caniculă, vânt puternic).

 De asemenea, reamintim că se interzice:

  • fumatul şi utilizarea focului deschis în afara locurilor special amenajate şi fără luarea măsurilor de prevenire a incendiilor;
  • aruncarea la întâmplare, a ţigărilor, chibriturilor sau a altor obiecte aprinse;
  • arderea resturilor vegetale rezultate prin curăţirea păşunilor sau a terenurilor agricole;
  • distrugerea prin ardere a deșeurilor.