comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Incendii la proprietăți ale cetățenilor în minivacanța încheiată

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
03/12/2018 | Lege si Ordine

 În data de 30.11.2018, în jurul orei 10.30, pentru pompierii de la Detașamentul Urziceni s-a dat alarma în vederea stingerii unui incendiu izbucnit la o locuință din comuna Bărbulești. Amplasarea necorespunzătoare a unor materiale textile față de soba cu acumulare de căldură a condus, cel mai probabil, la izbucnirea incendiului, care s-a propagat rapid la numeroase bunuri și elemente de construcție ale casei.

Subofițerii pompieri au acționat cu două autospeciale de stingere pentru salvarea agoniselii cetățeanului, astfel că, incendiul a fost stins cu operativitate. Focul a distrus acoperișul locuinței pe aproximativ 25 de mp, mobilier, materiale textile și de îmbrăcăminte, elemente din starea de fixație (2 ferestre, 2 uși), electronice, electrocasnice și documente personale.

Un adăpost de animale aparținând unei ferme din comuna Alexeni a luat foc vineri, 30.11.2018, în jurul orei 15.15, motiv pentru care au fost alertați pompierii de la Detașamentul Urziceni.  Aceștia s-au deplasat la locul intervenției cu 3 autospeciale cu apă și spumă și o autosanitară, și au intervenit în cooperare cu serviciul voluntar pentru situații de urgență din localitate. Misiunea de stingere s-a întins pe o durată de mai bine de 12 ore din cauza cantității considerabile de plante furajere aprinse. Incendiul a cuprins acoperișul adăpostului pe o suprafață de aproximativ 700 mp, dar și o moară de cereale, 100 de baloți de lucernă și aproximativ 5 tone din alte tipuri de furaje. Animalele care erau crescute în adăpost (bovine) au fost evacuate înainte de a avea de suferit din pricina focului sau a fumului degajat. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.

Un al treilea incendiu s-a produs în aceeași zi, în jurul orei 19.00, la anexele unei gospodării din comuna Dridu. Până la lichidarea flăcărilor, stinse de pompierii de la Detașamentul Urziceni în colaborare cu cei ai serviciului voluntar pentru situații de urgență din comună, au fost distruse anexele din lemn, învelite cu tablă pe o suprafață de aproximativ 50 de mp. Și în acest caz, incendiul a izbucnit, cel mai probabil, de la un conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată, care a produs un scurtcircuit electric.

Pompierii din raionul de intervenție Urziceni au fost solicitați din nou în comuna Alexeni, în dimineața zilei de 02.12 a.c., în jurul orei 03.30, pentru salvarea unei locuințe în flăcări. Forțele deplasate la locul evenimentului au acționat cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Până la lichidare, flăcările au distrus acoperișul și materialele din alcătuirea acestuia pe o suprafață de aproximativ 50 mp, tavanul unor încăperi pe aproximativ 30 mp, materiale textile și de îmbrăcăminte, elemente din starea de fixație (3 ferestre, 3 uși), electronice, electrocasnice și documente personale. Cel mai probabil, incendiul s-a produs ca urmare a efectului termic al unui coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din alcătuirea acoperișului. Echipajul de paramedici a acordat prim ajutor medical proprietarei, în vârstă de 56 de ani, care a suferit un atac de panică.

INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA