comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Incendii la Adâncata și Cocora

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/01/2018 | Lege si Ordine

A fost suficientă amplasarea necorespunzătoare a unor materiale combustibile față de o sobă cu acumulare de căldură și casa unui cetățean din comuna Adâncata a fost cuprinsă de flăcări.

Acestea s-au extins rapid și proprietarii au apelat la sprijinul pompierilor în dimineața zilei de marți, 16 ianuarie a.c, iar la fața locului s-au deplasat pompierii de la Detașamentul Urziceni, cu două  autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță.

Aproximativ trei ore le-au fost necesare  pompierilor pentru lichidarea incendiului, care, din fericire, nu s-a soldat cu victime. Pagubele produse de foc au fost însă considerabile: au fost distruse acoperișul tip șarpantă pe o suprafață de cca. 130 mp, mobilierul, articole de îmbrăcăminte, electrocasnice și elemente din starea de fixație a 5 încăperi. De asemenea, flăcările au deteriorat pereții și o parte din tavanul locuinței.

Un incendiu puternic a izbucnit, în cursul nopții trecute, la rezervele de plante furajere ale unei ferme de lângă comuna Cocora.

Pompierii de la Detașamentul Slobozia, dar și cei voluntari ai comunei s-au luptat cu flăcările de la miezul nopții și până la ivirea zorilor, însă rezerva de furaje a fost înghițită în mare parte de flăcări, astfel că, au ars mai bine de 3000 de baloți de lucernă, paie grâu și coceni de porumb. Cel mai probabil, flăcările au fost provocate în mod intenționat.