comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Heliportul de la Spitalul Județean de Urgență din Slobozia va fi realizat pe terasa viitorului bloc alimentar

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
01/09/2020 | Locale Ialomita

Consilierii județeni au aprobat luni, 31 august, două proiecte de hotărâri privitoare la viitoare investiții într-un heliport, dar și într-un bloc alimentar și o spălătorie la Spitalul Județean de Urgență din Slobozia.

În cadrul ședinței au fost aprobate, deocamdată, nota conceptuală și tema de proiectare pentru construirea și dotarea blocului alimentar și a spălătoriei cu heliport pe terasă, acestea reprezentând o fuziune a două proiecte separate, aprobate anterior, în luna ianuarie și mai a acestui an, respectiv construirea blocului operator și realizarea unui heliport.

La vremea respectivă se avea în vedere construcția heliportului pe vechiul amplasament, adică la sol, în spatele spitalului, iar acum heliportul este prevăzut a se amenaja pe terasa blocului alimentar și a spălătoriei, obiective care se vor construi în următoarea perioadă.

Blocul alimentar și spălătoria sunt prevăzute, așadar, într-o construcție nouă, parter și etaj 1, ce va fi amplasată între biserica din curtea spitalului și construcția nouă a viitorului bloc operator, iar heliportul va fi realizat pe terasa noului bloc alimentar.

Implementarea proiectului este necesară întrucât blocul alimentar existent cât și spălătoria vor fi demolate în vederea construirii noului bloc operator.

Referitor la Heliport, la acest moment elicopterele SMURD aterizează și decolează pe o pistă improprie, aflată în spatele Spitalului Județean.

Valoarea estimată a investiției este de 8 milioane de lei cu TVA.