comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Grupare specializată în obţinerea de credite bancare cu documente falsificate, destructurată

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
15/10/2013 | Lege si Ordine

Șapte suspecţi din Slobozia au fost reţinuţi în urma a cinci percheziţii domiciliare efectuate luni – 14 octombrie, sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, instigare la înşelăciune, complicitate la înşelăciune, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

politia criminalisticaPoliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Ialomiţa au documentat, în perioada iulie – octombrie a.c.,  activitatea infracţională a unui grup specializat în obţinerea de credite bancare, folosind documente falsificate. 

La data de 14 octombrie a.c., poliţiştii ialomiţeni au efectuat cinci percheziţii la locuinţele a şapte persoane, suspectate că, în perioada 2011 şi până în prezent, ar fi indus în eroare societăţi bancare şi nebancare pentru obţinerea de credite, prin folosirea de documente false.

În urma percheziţiilor domiciliare  au fost descoperite mai multe documente folosite la obţinerea de credite bancare. Cei şapte suspecţi au fost conduşi, pentru audieri, la sediul I.P.J. Ialomiţa.

Faţă de aceştia a fost luată măsura reţinerii pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, instigare la înşelăciune, complicitate la înşelăciune, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Cei în cauză au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al inspectoratului, urmând ca astăzi, 15 octombrie a.c., să fie prezentaţi parchetului cu propunerea de arestare preventivă.