comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Gheorghe Tinel și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat de deputat

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
09/10/2020 | Politica

Deputatul liberal Gheorghe Tinel a anunțat vineri, 9 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, că intenționează să candideze la alegerile parlamentare din 6 decembrie, la Camera Deputaților.

„Mi-am depus cererea pentru Camera Deputaților, locul I, pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Am depus cererea, conform procedurilor, la organizația județeană a PNL Ialomița. (…) Sper, dacă am și sprijinul colegilor de la organizația județeană, să îmi dovedesc utilitatea în continuare în slujba și interesul ialomițenilor și slobozenilor”, a declarat Gheorghe Tinel.

De asemenea, pentru Senat, la acest moment se știe doar faptul că și-a depus candidatura actualul deputat Mihăiță Găină.

„(…) Aceasta a fost înțelegerea cu președintele partidului în 2019, în noiembrie. (…) Ca Mihai Găină să fie locul I la Senat, iar eu locul I la Camera Deputaților. Dat fiind faptul că înțelegerea nu am făcut-o cu oricine și oriunde, ci cu președintele PNL și prim-ministru în funcție, eu cred că se va respecta. Asta dacă voi fi validat la județ zilele următoare”, a mai spus acesta.

Deputatul este de părere că dacă situația epidemiologică se complică în următoarea perioadă, va fi complicat și din punct de vedere electoral, chiar dacă filiala PNL Ialomița este pregătită, din punct de vedere organizatoric.

Gheorghe Tinel
Gheorghe Tinel

„PNL dorește un alt parlament, cu o altă structură, conform votului, dar nu suntem într-o situație normală să anticipăm un vot de pe acum. Pentru că nu ai cum să nu ții cont de ceea ce se întâmplă din punct de vedere medical. Sunt multe elemente care vor concura la rezultatul votului din 6 decembrie. Primul element ține de situația pandemică. Al doilea element ține de prezența la vot. Dacă lucrurile vor evolua, s-ar putea să avem un absenteism destul de mare. (…) Deci sunt foarte mulți factori care pot influența rezultatul alegerilor din 6 decembrie. Dar structura PNL în momentul de față permite să atace cu succes două poziții – una la Senat și una la Camera Deputaților, cel puțin. Partidul este foarte bine structurat organizațional, are organizații puternice, are organizații peste tot, iar lucrurile nu pot fi gândite în alt fel, dar sunt foarte multe elemente care vor concura până la data votului”, a conchis Gheorghe Tinel.

Validarea candidaturilor în forul județean urmează să se facă până pe 15 octombrie, iar pe 18 octombrie în cadrul Biroului Permanent Național.

Gheorghe Tinel este deputat în funcție, la al treilea mandat, a deținut funcția de președinte al PNL Ialomița până de curând, și este unul dintre cei mai vocali politicieni din Ialomița.

Activitatea parlamentară arată că, în legislatura 2016 și până în prezent, deputatul a avut 102 luări de cuvânt, din care două politice, 55 de propuneri legislative inițiate, din care 12 promulgate legi, 16 interpelări și întrebări și 25 de moțiuni.