comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Fotbal – Liga 4, Liga 5, Liga 6

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/12/2018 | SPORT

FOTBAL, Liga 4 – Ciulnița, Doja și Munteni Buzău termină anul pe podium, Bărcăneștiul și Gheorghe Lazăr se impun și se îndepărtează încet, dar sigur, de zona nisipurilor mișcătoare ale retrogradării!

Sâmbătă, 8 decembrie, a avut loc ultima etapă a turului ligii a IV-a la fotbal. După 15 etape, Bărăganul Ciulnița, Recolta Gheorghe Doja și Victoria Munteni Buzău termină în primele trei, în timp ce Unirea Grivița, CS Amara și Unirea Ion Roată termină în ultimele trei. După ce s-au impus cu 2-1 în partida de pe propriul teren cu Secunda Adâncata, cei de la Ciulnița au acumulat 37 de puncte și rămân în fotoliul de lider al ligii a IV-a la fotbal. La mică distanță, mai exact la doar un punct, se situează Recolta Gheorghe Doja. Dojenii au bătut cu 4-2, pe propriul teren, formația Victoria Țăndărei și stau în coasta liderului. Pe trei, la 3 puncte de lider, o găsim pe Victoria Munteni Buzău, formație ce a făcut show în această etapă, zdrobind cu 10-0 acasă, codașa Unirea Ion Roată. Chiar dacă termină turul doar pe locul al V-lea, Abatorul Slobozia are poftă de joc, și cel puțin în ultimul timp practică un fotbal de calitate. În această rundă, a trecut de Iazu, pe propriul teren cu scorul de 6-1. Abatorul se află la egalitate de puncte cu ocupanta locului IV, Secunda Adâncata, fiind departajate însă de golaveraj.

Viitorul Axintele câștigă trei puncte acasă cu CSM Fetești, scor 4-2 și se situează pe 7 în clasament, la egalitate de puncte cu ocupanta locului VI, Victoria Țăndărei. O gură mare de oxigen a luat în această etapă Recolta Gheorghe Lazăr, formație care în etapa precedentă terminase la egalitate cu codașa Unirea Ion Roată. Gheorghe Lazăr s-a impus sâmbătă cu 8-2 în fața Unirii Grivița și se îndepărtează la 4 puncte de aceasta. Recolta Bărcănești a câștigat cu 5-1 meciul cu CS. Amara și a scăpat cât de cât de emoțiile retrogradării. Voința Maia a fost umilită de FC Urziceni cu 8-1 și rămâne cu 12 puncte, cu 4 peste Grivița.

Urmează un retur de foc și așa cum Ciulnița nu este sigură de titlul de campioană, așa nici Maia nu are certitudinea că va scăpa de retrogradare.

FOTBAL, Liga 5 – Rapid Perieți reușește scorul etapei în seria I, în timp ce în seria a II-a Unirea Sărățeni îi dă 10 Voinței Reviga!

Punct final și în cel de-al cincilea eșalon fotbalistic. După 15 etape, Abatorul II Slobozia iese campioană de toamnă în seria I, în timp ce la șefia celei de-a doua serii se află Înfrățirea Jilavele. În prima serie, Abatorul II Slobozia a terminat la 6 puncte de locul secund și la 7 puncte de locul al treilea. Diferența putea fi mai mică, dar în ultima etapă zeița Fortuna a ținut cu slobozenii. Aceștia s-au impus în deplasarea de la Bucu, 2-1 cu Agronomia, în timp ce ocupanta locului secund, Unirea Mihail Kogălniceanu și formația de pe locul III, FC Orezu, au reușit să smulgă doar un punct fiecare în ultima rundă a turului. Unirea Mihail Kogălniceanu s-a încurcat surprinzător acasă cu Traianu, scor 4-4, în timp ce FC Orezu a stabilit același scor la Movila.

În partea cealaltă a clasamentului, Rapid Perieți se distanțează la 4 puncte de ultimul loc, după ce o bate pe Dunărea Giurgeni cu scorul de 6-0, chiar la ea acasă. În eventualitatea unui eșec la Giurgeni, Dunărea și Rapidul făceau schimb de locuri în clasament. Victoria Bordușani a câștigat și ea trei puncte de aur în această rundă și grație golaverajului este peste Rapid Perieți. Bordușaniul s-a impus pe propriul teren în meciul disputat în compania formației Gloria Gura Ialomiței, cu scorul de 4-1. Tot în această rundă, Gloria Ograda a făcut schimb de locuri cu Recolta Săveni după ce s-a impus în partida cu aceștia disputată pe propriul teren cu scorul de 6-3, în timp ce Inter Stelnica a învins cu 1-0 formația Albești 08, trecând peste aceasta în clasament.

În seria a II-a, Înfrățirea Jilavele i-a furat fotoliul de lider Progresului Sfântu Gheorghe, reușind să se impună în duelul de la Jilavele cu scorul de 3-1. Înfrățirea, în urma acestui succes, acumulează 34 de puncte și îi ia fața formației din Sfântu Gheorghe, acumulând cu 2 puncte mai mult decât aceasta. FC Dridu a ratat șansa de a sta la 3 puncte în spatele liderului și a reușit doar o remiză, scor 1-1 în deplasarea de la Moldoveni, cu Viitorul. În partea de jos a clasamentului, Olimpia Rădulești este ultima, cu -6 puncte, penultimul loc este ocupat de Recolta Malu Roșu cu 2 puncte în timp ce pe antepenultimul loc se situează Voința Reviga cu 6 puncte. În această rundă, Olimpia Rădulești a pierdut cu Victoria Roșiori, scor 0-3, Recolta Malu Roșu a fost învinsă de Unirea Gârbovi cu 7-1, în timp ce Voința Reviga a cedat la Sărățeni, în partida cu Unirea din localitate, scor 0-10. În celelalte meciuri ale rundei, Avântul Grindu a remizat pe propriul teren, scor 2-2 cu Voința Cocora, în timp ce Stăruința Broșteni a făcut 3-3 acasă, cu Juventus Borănești.

FOTBAL, Liga 6 – Gimbășaniul, Real Bucu și Mărculeștiul fac spectacol în seria I, Avântul Rovine urcă pe II în seria a II-a, Victoria II Munteni Buzău își consolidează poziția de lider în seria a III-a!

Duminică, 9 decembrie, a avut loc ultima etapă a ligii a VI-a la fotbal pe anul 2018. În seria I, trei echipe au făcut meciuri extraordinare, reușind să le marcheze adversarilor câte 8 goluri. Real Gimbășani mărșăluiește la pas spre liga a V-a, păstrând un avans de 10 puncte față de urmăritoarea sa, Real Bucu. Gimbășaniul și Bucu au avut meciuri identice ca scor în etapa cu numărul 14, ambele reușind să se impună cu 8-1. Liderul a trecut de Viitorul Valea Ciorii, în timp ce Real Bucu, de lanterna roșie, Diana Scânteia. Nici ocupanta locului al treilea, Spicul Mărculești, nu s-a lăsat mai prejos din punct de vedere al golurilor marcate, reușind să marcheze tot 8 în derby-ul cu Agronomia 2 Bucu, oaspeții punctând și ei de două ori. În derby-ul suferinței, Ialomița Sudiți s-a impus la Viitorul Ialomița cu scorul de 4-3.

În seria a II-a, Avântul Rovine își ia în serios dorința de promovare și urcă pe locul secund, după victoria cu 5-0 de pe propriul teren cu CS. Amara II. Tot 5 goluri a marcat și liderul Bărăganul Ciulnița II, în deplasarea de la Ciochina, gazdele reușind să puncteze și ele o dată. Recolta Buești termină anul pe podium, dar nu pe 2 ci pe 3. Bueștenii s-au încurcat la Colilia, scor 1-1 și au cedat astfel locul secund Avântului Rovine. Spicul Miloșești a câștigat la masa verde cu 3-0 partida cu Fair- Play Slobozia Nouă, oaspeții pierzând prin neprezentare.

În seria a III-a, Victoria II Munteni Buzău și-a consolidat poziția de lider după ce s-a impus la Rași, în partida cu Viitorul din localitate, scor 1-7. Înfrățirea Jilavele II a trecut cu 4-1 de Athletic Valea Măcrișului și rămâne pe locul al treilea în clasament. Tot în această rundă Fulgerul Fierbinți a stat.

Sâmbătă începe etapa I a Cupei României, sezonul 2018-2019, faza județeană!

Deși ligile V și VI au luat vacanță, iubitorii fotbalului județean vor mai avea parte de un meci în acest an, din partea echipelor favorite. Sâmbătă, 15 decembrie, cu începere de la ora 12.30, va avea loc prima etapă a acestei competiții. Iată meciurile:

 • Viitorul Ialomița – Rapid Perieți
 • Real Gimbășani – FC Movila
 • Diana Scânteia – Gloria Ograda
 • Viitorul Valea Ciorii – Unirea Scânteia
 • Ialomița Sudiți – Agronomia Bucu
 • Real Bucu – Dunărea Giurgeni
 • Spicul Miloșești – FC Traian
 • AS Ciochina – Unirea Sărățeni
 • Recolta Buești – Albești 08
 • Fair Play Slobozia Nouă – Unirea Mihail Kogălniceanu
 • Avântul Rovine – Voința Cocora
 • Bărăganul Ciulnița II – Recolta Săveni
 • Victoria Bordușani – FC Inter Stelnica
 • Spicul Mărculești – Abatorul II Slobozia
 • Agronomia 2 Bucu- Gloria Gura Ialomiței
 • Voința Reviga – Progresul Sfântu Gheorghe
 • CS Amara II – FC Orezu
 • Înfrățirea Jilavele II – Recolta Malu Roșu
 • Gloria Alexeni – Înfrățirea Jilavele
 • Viitorul Rași- FC Dridu
 • Fulgerul Fierbinți – Olimpia Rădulești
 • Libertatea Sălcioara – Stăruința Broșteni
 • Victoria II Munteni Buzău- Juventus Borănești
 • Unirea Gârbovi- Viitorul Moldoveni
 • Victoria Roșiori- Coșereni
 • Athletic Valea Măcrișului- Avântul Grindu