comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Forțe de ordine în acțiune, pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/07/2020 | Lege si Ordine

În ultimul weekend, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița împreună cu jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi cei de la Protectia Consumatorului, au continuat să acționeze în sistem integrat, desfășurând astfel activități de verificare cu privire la  respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale.

Respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea socială în toate zonele aglomerate au reprezentat obiectivul acțiunilor desfășurate, astfel că au fost controlați cu prioritate agenții economici din centre comerciale, piețe, târguri și terase  de pe raza administrativ-teritorială a județului Ialomița.

Astfel, în contextul acțiunilor din data de 11 iulie, 160 de forțe angrenate au verificat 72 de societăți comerciale de pe raza județului Ialomița.

Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 14.600 de lei.

De asemenea, au fost efectuate verificări în mijloacele de transport în comun pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la respectarea normelor legale în vigoare, fiind continuate inclusiv activitățile preventive de informare.

Intervenţiile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

În cursul zilei de ieri, 12 iulie , au continuat activitățile de monitorizare și control privind respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, legate de prevenirea și limitarea răspândirii virusului Sars Cov2.

La acestea au luat parte, în sistem integrat, un total de 96 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi cei de la Protecția Consumatorului.

Au fost vizate zonele care se aglomerează în mod deosebit în perioada sfârșitului de săptămână precum: piețele agroalimentare, terasele, zonele de promenadă, parcuri dar și mijloacele de transport în comun local, județean și interjudețean.

Deși o parte semnificativă a populației a respectat recomandările de distanțare socială și de protecție individuală, s-au constat și abateri în urma cărora s-au aplicat un număr de 32 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 29.200 de lei.

În cadrul activităților, în ultimele 24 de ore au fost verificate 78 de societăți comerciale.

Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Demersuri asemănătoare se vor desfășura și în perioada următoare, cu scopul protejării populației și a reducerii numărului de îmbolnăviri datorate noului coronavirus.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA