comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: De profesie polițist, pasiune – alpinism

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
15/11/2019 | Locale Ialomita

 Ascensiunea unui munte este lupta continuă cu depășirea unor noi limite de înălțime și curaj. Este pasiunea mai puțin obișnuită a unui polițist rutier ialomițean, care în 10 ani a reușit să cucerească toate cele 13 vârfuri de peste 2500 de metri din România, atingând și înălțimile amețitoare ale Alpilor Italieni, Munților Balcani sau Muntele Olimp.

În urmă cu 26 de ani, agentul șef principal Florin Boartă îşi începea cariera de polițist în Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomița, la Poliția Municipiului Fetești. 9 luni a lucrat în cadrul formațiunii de ordine publică, însă pasiunea pentru rutieră s-a transformat în profesie, astfel că, și astăzi, Florin poartă cu mândrie uniforma de polițist rutier.

Întreaga carieră a polițistului ialomițean a fost și este o îmbinare perfectă între profesionalism, devotament, curaj și disciplină, calități ce i-au dezvoltat o pasiune pentru alpinism și drumeții montane.

„Uniforma” timpului liber este echipamentul sportiv pentru escaladă și alpinism, pe care de 10 ani îl poartă pe trasee montane atât din țară cât și din străinătate. La fel ca și în meseria de polițist, alpinismul implică, în majoritatea situațiilor, atenție, curaj, pregătire, dar mai ales asumarea riscului și lucrul în echipă.

Împreună cu alți colegi de serviciu, Florin alege din timp traseele pe care urmează să pornească în aventuri pe munte, cu rucsacul și cortul în spate, spunând că adevărata frumusețe a munților este descoperită numai de ochii celor ce știu să respecte și să ocrotească aceste minuni naturale.

A început cu trasee facile, apoi a continuat cu unele mai complicate, reușind să „cucerească” toate cele 13 vârfuri de peste 2500 de metri din România.

Pasiunea pentru ascensiunea muntelui a depășit însă și granițele țării, astfel că Florin a cucerit și cel mai înalt vârf din Balcani, Musala, cel mai înalt munte din Grecia, Olimp, atingând vârful Mytikas și de asemenea a escaladat vârfuri cu geometrii unice ale Alpilor italieni.

„Nimic din ce îți propui nu este imposibil, însă întâi trebuie să ai un vis”!

Ascensiunea unui munte este o luptă continuă cu depășirea unor noi limite de înălțime, astfel că visul polițistului ialomițean este de a cuceri înălțimile amețitoare ale paradisului glaciar al Regiunii Mont Blanc.

În căutare permanentă de noi provocări, Florin urmează cursurile de ghid montan, un vis al său fiind acela de a deveni îndrumător nu numai pentru prieteni și colegi, cât și pentru cei care doresc să pornească în aventuri de neuitat pe crestele munților.