comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Faza interjudețeană a concursului “Cu viaţa mea apăr viaţa”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/06/2017 | Lege si Ordine

Mâine, 08.06.2017, începând cu ora 10.00, se va desfășura faza interjudețeană a concursului de elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa”. Echipele clasate pe primele locuri la ciclurile gimnazial și liceal ale județelor Ialomița, Călărași și Ilfov, își vor da întâlnire la Școala Gimnazială ”Sf.Andrei” din Slobozia, unde se vor duela în aptitudinile de salvatori pentru calificarea la faza națională a competiției.

Conform regulamentului de concurs, la fiecare 2 ani, concursul ”Cu viața mea apăr viața” se desfășoară până la faza națională, anul acesta fiind rândul județului nostru în organizarea fazei pe județe.

Ialomița s-a calificat pentru această etapă cu echipajele de băieți ale Liceului de Arte ”Ionel Perlea” Slobozia, și al Școlii Gimnaziale ”George Vâlsan” Amara.


Apărarea comunităţilor împotriva situaţiilor de urgenţă de orice tip constituie o permanentă preocupare a oamenilor. Cunoaşterea şi respectarea celor mai simple reguli de  protecţie civilă împotriva oricărui gen de dezastre fac parte din educaţia pentru viaţă a fiinţei umane. Un rol deosebit în această direcţie îl are educaţia tineretului, iar concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa” reprezintă activitatea extraşcolară de pregătire a elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal, ce îi ajută pe aceștia în dezvoltarea capacității de percepție a protecției civile ca ansamblu de activități cu caracter exclusiv umanitar, cunoașterea și aprecierea factorilor de risc potențial generatori de situații de urgență sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte, adoptarea comportamentului adecvat și cunoașterea modului de acțiune în cazul iminenței producerii sau al apariției unei situații de urgență sau dezastru, precum și în dezvoltarea atitudinii de solidaritate și implicare voluntară în acțiunile de prevenire și de intervenție în situații de urgență sau dezastre.