15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Ziarul Obiectiv Ialomita > Informatii Utile > Ialomița: Drumul Național 2, între localitățile Urziceni și Buzău, închis temporar https://wp.me/p49Kdo-4QT
livrari la domiciliulivrari la domiciliu
AVEM ORGANE CONGELATE DE MIEL CU PRAPUR INCLUS

Ialomița: Drumul Național 2, între localitățile Urziceni și Buzău, închis temporar

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă informează că, începând cu ora 11:30, din cauza viscolului şi a zăpezii abundente, polițiștii vor închide temporar circulația pe Drumul Național 2, între localitățile Urziceni și Buzău. Vizibilitatea pe acest tronson de drum este sub 10 metri.

drumuri ialomitaAceste măsuri au fost luate pentru a se preveni imobilizarea autovehiculelor, în mod special a celor de transport mărfuri şi persoane, pe tronsoanele aflate în afara localităţilor. Echipajale Secției de Drumuri Naționale Ialomița acționează pentru a evita depunerile masive de zăpadă.

Se acționează cu dificultate, având în vedere că ninge abundent, iar zapada este viscolită puternic.

Recomandăm conducatorilor auto alegerea unei rute ocolitoare pentru acest traseu și să se informeze prin Centrul INFOTRAFIC asupra stării de viabilitate a părţii carosabile pentru itinerariul pe care urmează să îl parcurgă.

Având în vedere avertizarea A.N.M., le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar.

 În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.). De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.

 În situaţia în care şoferii constată că stratul de zăpadă îngreunează din ce în ce mai mult circulaţia, este indicat ca aceştia să-şi continue drumul până în cea mai apropiată localitate, unde pot găsi adăpost, iar autovehiculul poate fi supravegheat.

  În cazul în care se va impune restricţionarea traficul rutier pe anumite segmente de drum din cauza zăpezii, îi sfătuim pe şoferi să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

 Reamintim, de asemenea, obligaţia conducătorilor de vehicule de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

De asemenea, să verifice starea de funcţionare a tuturor sistemelor şi mecanismelor de funcţionare ale autoturismului, în aşa fel încât să nu apară defecţiuni pe timpul deplasării.

 

În Magazinele La Cliseru din Slobozia
Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!