comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/07/2017 | Lege si Ordine

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au desfășurat în acest sfârşit de săptămână, 14 – 16 iulie a.c., acţiuni în locurile şi zonele de interes operativ din judeţ, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, precum și pentru identificarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație, în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

Atfel, pe timpul desfăşurării activităţilor specifice, au fost legitimate 355 de persoane și 20 de societăți comerciale, verificate. De asemenea, în urma filtrelor rutiere instituite, poliţiştii au controlat 265 de autovehicule.

De asemenea, pe timpul desfăşurării acţiunilor pe linie de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi investigarea fraudelor, s-a urmărit prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise cu violenţă în zona localurilor publice, depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii, precum şi constatarea în flagrant a altor fapte penale.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 109 sancțiuni contravenționale, dintre care 22 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991, 85 ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, restul amenzilor fiind aplicate pentru alte abateri de la prevederile legale.

Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte valoarea de 20.000 lei, totodată, pentru neregulile constatate, fiind retras un certificat de înmatriculare.

Doi bărbați de 41 și 57 de ani, din localitățile Vlădeni și Făcăeni, au fost depistați de poliţiştii rutieri în timp ce conduceau pe drumurile publice două tractoare agricole ce tractau câte două remorci, fără a respecta prevederile legale în vigoare.

Astfel, din verificările efectuate în bazele de date, a reieșit că niciuna dintre remorcile tractate nu figura ca fiind înmatriculată sau înregistrată.

Totodată, polițiștii au stabilit că niciunul dintre cei doi conducători auto nu poseda permis de conducere pentru autovehiculul condus.


Alți doi conducători auto, doi bărbați de 55, respectiv 58 de ani, din localitățile Fierbinți-Târg și Bordușani, au fost depistați de către polițiști în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, deși au consumat anterior băuturi alcoolice.

Astfel, întrucât emanau halenă alcoolică, cei în cauză au fost testați alcoolscop, rezultatele indicate de aparatul etilotest fiind de 1,14 și 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, conducătorii auto au fost transportați la cele mai apropiate unități spitalicești, în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.


Un bărbat de 61 de ani, din județul Prahova, a fost depistat de către polițiștii rutieri în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice, fără a respecta prevederile legale.

Astfel, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că cel în cauză nu poseda permis de conducere pentru autovehiculul condus.

Cercetările sunt continuate de către polițiști în cadrul a cinci dosare penale.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA