livrari la domiciliu apa de masa la domiciliu slobozia

Ialomița: Daune de peste 1 milion de euro la Spitalul Județean. Alt caz de malpraxis…

O nouă cerere de despăgubire pentru malpraxis, de peste 1 milion de euro! Spitalul Județean de Urgență, în pragul colapsului financiar!

După o despăgubire pentru malpraxis aprobată de instanță, de peste 500.000 de euro în cazul „Raisa”, pe care Spitalul Județean de Urgență din Slobozia trebuie să o plătească, acum un nou caz zguduie din temelii instituția medicală.

Familia Oancea cere despăgubiri pentru malpraxis de peste 1.000.000 de euro! Practic, acest caz vizează nerespectarea aplicării procedurilor medicale post-natale de către medicul Dumitru Gabriela. Dosarul a fost deschis la finele lunii martie și se află pe rolul Judecătoriei sectorului 4 București, având ca obiect acţiunea în răspundere delictuală între Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia şi reclamantul Oancea Rareş Andrei, prin reprezentanţii legali Oancea Valentin şi Oancea Georgeta Loredana, pârât în dosar fiind și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Maria Sklodowska Curie”.

În acest caz se solicită plata sumei de 23.000 de lei reprezentând daune materiale, a sumei de 1.000.000 de euro, în echivalent lei la data plăţii, cu titlu de daune morale, adaugându-li-se și plata dobânzii legale de la data producerii efective a prejudiciului şi plata unei rente lunare în beneficiul reclamantului în cuantum de 500 de euro, până la încetarea stării de necesitate.

Un alt dosar aflat pe rolul instanţei, Tribunalul Ialomiţa, are ca obiect acţiunea în răspundere contractuală între Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia şi societatea comercială Andalex S.R.L, și vizează prelungirea contractului de prestări servicii, subsecvent acordului cadru din data de 02 august 2013, respectiv acordului cadru nr. 7364 din aceeaşi dată, în caz de refuz al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia de a prelungi acordurile menţionate pe o perioadă de încă 36 de luni, solicită instanţei de judecată obligarea S.J.U Slobozia la plata unor despăgubiri „într-un cuantum evaluat provizoriu la suma de 1.837.500 lei”, reprezentând despăgubiri echivalente cu prejudiciul suferit ca urmare a refuzului spitalului de a încheia contracte subsecvente la cele două acorduri cadru pentru o perioadă ele 36 de luni în care „am fost lipsiţi de beneficiul executării”.

În concluzie, având în vedere situaţia existentă, se dorește achiziționarea de servicii juridice de consultanţă, de asistență și de reprezentare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia în situaţiile de angajare a răspunderii civile în solidar cu medicii în cazurile de malpraxis unde valoarea despăgubirilor solicitate este mai mare de 100.000 de euro, a unei case de avocatură specializată în astfel de litigii, care să sprijine compartimentul juridic al spitalului în „dovedirea cuantificării exagerate a pretenţiilor reclamantului faţă de Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, având în vedere totodată şi poziţia medicilor din cadrul spitalului, diferită faţă de expertiza reclamantului în ceea ce priveşte legătura de cauzalitate şi vinovăţia”, după cum se precizează într-o adresă a Spitalului Județean.

Așadar, miercuri, 14 iunie, Consiliul Județean Ialomița se întrunește în ședință extraordinară pentru a supune dezbaterii proiectul de hotărâre legat de achiziționarea acestor servicii juridice.

„Întrucât pe viitor pot exista astfel de situaţii, se impune adoptarea în plenul Consiliului Judeţean Ialomiţa a unei hotărâri prin care Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia este mandatat să achiziţioneze servicii juridice de consultanţă, de asistenţă şi de reprezentare în faţa instanţelor judecătoreşti până la soluţionarea definitivă a acestora în situaţiile de angajare a răspunderii civile în solidar cu medicii, în cazurile de malpraxis unde valoarea despăgubirilor solicitate este mai mare de 100.000 de euro”, se precizează în expunerea de motive.

Citește și:

Altă grozăvie la Spitalul de Urgențe din Slobozia

Familia Uzea, despre declarațiile managerului Spitalului de Urgență din Slobozia, în cazul de malpraxis

Daune de 500.000 de euro la Spitalul din Slobozia